Noua tehnologie a fost dezvaluita pe data de 16 iulie anul acesta, iar incepand cu ziua de ieri a intrat pe piata sub forma de tehnologie pregatita de implementare

Printre imbunatatirile aduse acestui standard, enumeram o raza de actiune marita, o capacitate marita a informatiei transmise si interoperabilitate. Scopul dezvoltarii acestei noua versiuni a protocolului Bluetooth are la baza conceptul “Internet of Things”, acesta avand nevoie de conexiuni puternice care pot transmite informatii instant in interiorul caselor de dimensiuni mari. Dezvoltatorii lauda noua tehnologie cu o raza de actiune de pana la 4 ori mai mare, o viteza dubla si o informatie de 8 ori mai mare decat in cazul Bluetooth 4.2. Ne dam seama astfel ca se numeste 5.0 dintr-un motiv anume si nu 4.3.

Bluetooth 5.0 a fost conceput pentru a reduce interferentele cu tehnologiile wireless asemanatoare, fapt ce imbunatateste major conectivitatea. Bineinteles, vorbim despre un protocol care consuma la fel de putine resurse fata de versiunile anterioare. Deci utilizatorii nu  trebuie sa se ingrijoreze in privinta consumului acumulatorului. Cu o raza de actiune marita de 4 ori, utilizatorii ar avea posibilitatea de a folosi casti de tip Bluetooth in interiorul caselor, fara ca telefonul sa fie in permanenta in jurul lor.

Compania dezvoltatoare anunta ca noul protocol va aparea in maxim 6 luni pe device-urile utilizatorilor. Asta inseamna ca pe anul 2017 tehnologia va fi una destul de populara, mai ales in cadrul evenimentului CES 2017.

Bineinteles, castigul cel mai mare va fi in cazul castilor Bluetooth, permitand utilizatorilor o distanta marita intre ei si smartphone fara a se intrerupe conexiunea. Ce alte produse credeti ca ar putea beneficia de imbunatatirile aduse de Bluetooth 5.0?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook