Celebra aplicatie TikTok de continut video a celor de la ByteDance din China, care a avut o imensa crestere de la lansare, si-a construit propria platforma de streaming audio pentru a concura cu marii jucatorii din domeniu: Spotify, Apple Music si Amazon Music. Astazi au anuntat incheierea unui contract pentru a-si pava drumul spre lansarea globala.

TikTok a semnat un contract cu Merlin, o agentie globala care reprezinta cateva zeci de mii de case independente de muzica si zeci de mii de artisti, pentru a folosi in mod legal muzica lor pe propria platforma oriunde unde aplicatia este disponbila. Potrivit CEO-ului de la Merlin, Jeremy Sirota, membri Merlin vor creste semnificativ in urma mentionarii in campanii de marketing de catre TikTok, iar astazi parteneriatul asigura ca ei si artistii lor sa-si construiasca noi si substantiale venituri in urma streaming-ului

eurogsm_tiktok

TikTok este o aplicatie de social media unde utilizatorii, majoritatea adolescenti si adulti tineri, posteaza video-uri cu o durata de maxim 15 secunde, deseori sincronizata cu muzica pe fundal. Aplicatia are peste 1,5 miliarde de descarcari si este patronata de compania ByteDance din China, care in prezent este cel mai valoros start-up din lume.

Cu toate acestea, TikTok este sub investigatie in ultimele luni, primind acuze grave, referitoare la faptul ca reprezinta o amenintare la confidentialitatea utilizatorului, securitatii si discursului liber. De exemplu, o firma de avocatura din California sustine ca a folosit ilegal si colectat in mod secret datele personale ale utilizatorilor si le-a trimis in China.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook