În acest moment, aproape orice dispozitiv mobil, fie el smartphone sau tableta, poate fi conectat la un ecran mai mare, pentru a reda continutul multimedia. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm iti arata cum poti realiza acest lucru fara batai de cap.

Conectarea unui dispozitiv mobil la un televizor, de exemplu, se poate realiza în mai multe feluri, fie prin cablu, fie prin wireless. Acest lucru este denumit generic “mirorring”, adica partajarea ecranului mic direct pe TV sau monitor. Iata mai jos un mini-ghid al solutiilor în acest sens:

Conectarea prin cablu

“Partajarea ecranului prin cablu este realizata de regula folosind standardul MHL (Mobile High-Definition Link), folosit de majoritatea smartphone-urilor. Standardul conecteaza portul microUSB al telefonului la portul HDMI al TV-ului”, spune Marius Boca, ThePhoneGeeks.

“Avantajul acestei conexiuni consta în faptul ca telefonul se încarca în timpul conectarii. Pentru conectare este nevoie de un adaptor MHL, care de regula trebuie achizitionat separat”, adauga Marius Boca.

Standardul SlimPort este practic identic cu MHL, fiind folosit însa de doar câteva modele de telefoane sau tablete, cum ar fi LG sau Nexus. De asemenea, este nevoie de un adaptor SlimPort, la fel ca si în cazul MHL.

Conectarea wireless

Partajarea wireless poate fi realizata folosind Miracast / Wi-Fi, tehnologii pe care trebuie sa le aiba ambele dispozitive. În general, toate televizoarele smart au aceasta functie. Pe de alta parte, în cazul în care nu avem un televizor smart, exista variante de adaptoare, astfel încât sa putem face mirroring pe ecranul mare.

Samsung AllShare Cast Dongle, un dispozitiv compatibil doar cu anumite modele de Samsung, se conecteaza la mufa HDMI a televizorului. Astfel, ecranul telefonului va fi redat pe cel al TV-ului.

Un dispozitiv universal, compatibil cu Android si IOS, este Google Chromecast, a carui functie de mirorring este însa suportata doar de dispozitivele Android mai noi, restul telefoanelor având posibilitatea de a transmite la televizor doar continut multimedia, fara însa a face mirroring.

“Pe lânga televizoare sau monitoare, smartphone-urile moderne se pot conecta la diverse alte gadget-uri din casa, cum ar fi sisteme de iluminat, prize inteligente, camere de supraveghere, sisteme audio performante etc. Toate acestea pot comunica între ele si pot fi controlate de la distanta cu ajutorul unui smartphone conectat la Internet”, mentioneaza Marius Boca, ThePhoneGeeks.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook