Una dintre cele mai la indemana functionalitati ale unui telefon este de a inregistra vocea utilizatorului. Fie ca ai nevoie de un memo rapid, sa inregistrezi o lectie, sa reasculti discutii amuzante cu prietenii sau inregistrarea unei intalniri (cu acordul expres al acestora), exista multe motive pentru care intreprinzi o inregistrare audio pe telefonul tau.

La momentul actual se gasesc disponibile o sumedenie de aplicatii destinate sa imbunatateasca experienta inregistrarii, multe dintre acestea cu functionalitati precum intensificarea sunetului, izolarea zgomotului de fundal sau transcriere in timp real.

1. Dolby On

Dolby onDolby On are ca public tinta atat amatorii, cat si muzicienii profesionisti deopotriva. Poti inregistra o multime de lucruri cu aceasta aplicatie si include multiple filtre pentru a imbunatati calitatea sunetului. In plus, ofera un editor audio pentru cand inregistrarea este finalizata, fiind o funtionalitate optima. Unele dintre filtre includ reducerea zgomotului de fundal si efecte de fade in si fade out.

2. ASR Voice Recorder

ASR Voice RecorderAceasta aplicatie este una dintre cele mai capabile aplicatii de inregistrare audio a vocii, prin faptul ca ofera o varietate mare de formate, precum: MP3, FLAC, WAV, OGG, si M4A. Chiar mai mult de atat, ofera integrare cu stocarea in cloud pentru incarcare rapida si comunicare cu Dropbox sau Google Drive.

ASR Voice Recorder permite share-uirea content-ului pe social media sau email si are un controller pentru viteza de redare. Este disponibila in mod gratuit, dar totusi, daca ai nevoie de mai multe functionalitati va trebui sa achizitionezi versiunea premium.

3. Telbee Voice Recorder

Telbee Voice RecorderTelbee este o aplicatie gratuita care poate inregistra continut audio de calitate inalta cu ajutorul microfonului direct de pe calculator sau smartphone. Odata finalizata inregistrarea, ti se pune la dispozitie optiunea de a descarca in format MP3 sau posibilitatea de trimitere prin mail ori social media.

Transcrierea continutului audio este prelucrata automat si redata la finalul inregistrarii. Posibilitatile de utilizare ale acestei aplicatii sunt nenumarate, inclusiv pentru podcast-uri si business-uri, avand chiar o extensie de Google Chrome dedicata.

4. Google Recorder

Este denumita de multi utilizatori si specialisti ca cea mai “smart” aplicatie de inregistrare audio disponibila in momentul de fata, Cu ajutorul acesteia, iti poti transforma instant continutul audio in text de unde poti edita, cauta si chiar trimite pe alte platforme sau email. Este usor de utilizat, rapida si poti lucra chiar online cu ea.

Transcrierea continutului audio este prelucrata impreuna cu etichete audio care contin anumite cuvinte cheie, fiind utilizata pentru a naviga cu usurinta la partea care te intereseaza. Etichetele audio fac si ele diferenta intre viteza de redare, muzica sau zgomotul ambiental. Desi este cea mai inteligenta aplicatie, principalul dezavantaj il are ca este disponibila doar pe dispozitivele Google Pixel, insa poate fi descarcata si pe alte telefoane sub varianta APK.

5. Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder are o interfata curata si intuitiva prin care iti poti exersa creativitatea cu mai multa usurinta. De asemenea, organizarea si trimiterea inregistrarilor audio vor deveni o experienta placuta.

Aplicatia este atat de atractiva incat va deveni companionul tau zilnic pentru inregistrarea cursurilor, memento-uri, intalniri sau altor activitati in care esti implicat. Aplicatia ofera inregistrari de inalta calitate si , in plus, ai posibilitatea sa o folosesti pe smarwatch-ul tau conectat la un telefon Android.

Concluzie

Sa ai o aplicatie fara cusur destinata inregistrarii audio poate sa nu conteze prea mult daca microfonul este unul de calitate slaba, caci nicio aplicatie nu poate substitui componenta hardware. Ambele lucreaza impreuna si este nevoie sa se ridice la acelasi nivel.

Daca esti o persoana care are de inregistrat sesiuni audio, cursuri sau chiar intalniri profesionale (cu acordul persoanelor), atunci aplicatiile prezentate sunt menite sa iti sara in ajutor, indeplinindu-ti nevoile. Iar, daca esti in cautarea celei mai bune aplicatii, poti incerca oricare dintre acestea si sa iti indrepti atentia spre ceea ce conteaza cu adevarat: continutul audio inregistrat.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook