Aplicatiile mobile de spionaj reprezinta un software de supraveghere a smartphone-ului cu ajutorul carora poti urmari apelurile telefonice, sms-urile si chiar locatia, dar iti mai pot urmari si activitatea de pe internet, cum ar fi mesajele trimise pe WhatsApp, Facebook sau Snapchat, neputand fi detectate cu usurinta de utilizatorul respectivului telefon.

Exista mai multe motive legitime pentru care sa folosesti o astfel de aplicatie, cum ar fi eventualitatea unui telefon pierdut sau furat, cat si monitorizarea activitatii copilului tau pe internet. Generatiile noi de copii sunt conectate in permanenta la tehnologie si au la dispozitie multe resurse informatice, fiind majoritatea mult mai iscusiti decat parintii lor in acest domeniu. Daca si tu esti parinte si te ingrijoreaza continutul neadecvat pentru varsta copilului tau la care poate avea acces sau vrei sa-ti recuperezi un telefon pierdut sau furat, atunci acest articol iti poate fi de ajutor. Pentru orice alt fel de utilizare a unei astfel de aplicatii fara consimtamantul sau acordul persoanei vizate este strict interzis prin incidenta legii si nu incurajam astfel de practici ilegale.

Cerberus

Cerberus este o aplicatie de supraveghere destinata uzului personal, fiind de folos in momente cand, de exemplu, ti-ai pierdut telefonul. Are o multime de alte functii aditionale, incluzand fotografierea potentialului hot, comenzi SMS si localizarea dispozitivului pierdut pe harta, putand chiar bloca telefonul si sterge toate datele existente stocate in el.

Desi nu va putea sa monitorizeze activitatea altor telefoane, cu siguranta o va face cu telefonul tau in caz de nevoie.

mSpy

Ca oricare alta aplicatie de spionaj, cu mSpy vei avea acces la locatia telefonului, monitorizarea apelurilor si a continutului media, dar si a activitatii online, permitand de la distanta controlul aplicatiilor si a programelor instalate pe device. Ceea ce face ca mSpy sa iasa in evidenta fata de alte aplicatii care au acelasi rol este ca poate fi folosita pentru a avea control parental asupra telefonului, ideala pentru parinti.

Iata cateva functii importante pe care le are: monitorizarea aplicatiilor de social media precum Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok etc., stergerea si recuperarea mesajelor, blocarea accesului la site-uri, aplicatii sau contacte si inregistrarea video a ecranului.

MobileSpy

Aplicatia MobileSpy are suport de utilizare atat pe smartphone, cat si pe calculator si este una dintre cele mai apreciate din domeniu, fiind folosita de o gama larga de clienti precum mediul business, institutii de invatamant si persoane fizice datorita functiilor extinse de care dispune.

Pe langa celebrele aplicatii de social media disponibile la ora actuala, vei putea vedea in timp real locatia telefonului si chiar sa descoperi numele retelei la care telefonul este conectat. Un mic dezavantaj il poate avea lipsa monitorizarii aplicatiilor de dating precum Tinder sau Facebook Dating.

Find My Device – Google

Probabil cea mai des folosita si cea mai la indemana aplicatie pentru un telefon pierdut sau furat este aplicatia proprie de la Google. Pentru a functiona, aplicatia depinde de doua lucruri pentru a fi activate, si anume functia in sine si locatia device-ului pornita, dar si ca telefonul sa fie logat intr-un cont Google, asadar este disponibila doar pe telefoanele Android.

Se gaseste preinstalata pe telefoanele Google Pixel si la alti cativa producatori si este pornita in mod predefinit. Totusi, alti producatori pot avea aplicatia proprie de detectare a locatiei telefonului, cum este si cazul Samsung care detine aplicatia “Find My Mobile”.

Daca nu gasesti aplicatia instalata in telefonul tau, o poti descarca de aici, iar odata instalata si configurata, acceseaza site-ul dezvoltat de Google in acest sens.

Spyera

Spyera este una dintre cele mai populare aplicatii din domeniu disponibile la ora actuala care iti transforma oricare telefon intr-unul de spionaj. Pe site-ul companiei regasim declaratiile despre propriul produs ca fiind alegerea multor utilizatori de pe piata telefoanelor Android si iOS, putand fi o solutie potrivita pentru familie si mediul de business. Aplicatia poate monitoriza nu doar telefoane, ci poate fi instalata si pe calculatoare cu sisteme de operare Windows sau MacOS.

Vine cu o multime de caracteristici, dintre care amintim de monitorizarea apelurilor si mesajelor text, dar si oricare alta activitate prin intermediul tastaturii, ramanand nedetectabila. Pentru a o descarca va trebui accesat site-ul oficial, nefiind disponibila in magazinul online.

Concluzii

Aplicatiile de spionaj isi pot dovedi necesitatea cand sunt folosite de catre parinti care vor sa-si protejeze copiii de lucrurile “intunecate” care se petrec pe internet, la fel si pentru interesele multor oameni din mediul de afaceri, acestea fiind singurele moduri legitime pentru care aplicatiile de genul au fost create si al caror scop este recomandat pentru a fi folosite. Orice alt mod de utilizare poate distruge relatii de prietenie sau, chiar si mai rau, poate trimite utilizatorul in inchisoare.

Unele dintre aceste aplicatii ar putea fi deja instalate pe telefonul tau fara acordul sau instiintarea ta, de aceea va oferim cateva solutii pentru a le detecta sau a te asigura ca nu le detii incognito. In acest sens, aplicatia GlassWire detecteaza transfer de date neautorizat din telefonul tau. Mai departe, poti folosi un antivirus. Ca solutie temporara, pune-ti telefonul pe modul avion fiindca este un fapt binecunoscut ca aplicatiile au nevoie de conexiune la retea pentru a trimite date catre host. Ca solutie ultima si cea mai sigura dintre toate, resetarea telefonului din fabrica te va scapa de orice neplaceri.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook