In prezent, smartphone-urile si tabletele au devenit jucariile preferate ale copiilor. Timpul petrecut pe aceste device-uri si efectele negative ale acestuia sunt indelung discutate. Totusi, avem posibilitatea sa profitam de acest timp cu ajutorul unor aplicatii folositoare, care sa ii ajute sa isi dezvolte imaginatia sau sa ne relaxam si noi seara cand nu mai trebuie sa le spunem povesti inainte de culcare. De asemenea, putem sa restrictionam accesul pe smartphone sau tableta, astfel incat copiii sa poata utiliza doar aplicatiile pe care le agream.

In acest sens, noi va propunem cateva aplicatii pentru cei mici.

 

1.Povesti audio pentru copii

Stim cu totii cat de mult isi doresc cei mici sa li se spuna povesti inainte sa adoarma. Dupa multe seri insa, poate nu mai avem imaginatie sau nu ne mai amintim povestile din copilarie. Aceasta aplicatie aduna cele mai frumoase povesti cu printi, crai si imparatese care ne pot scoate din incurcatura. Este o selectie foarte frumoasa, cuprinde basme precum “Greuceanu”, “Ileana Sanziana”, “Sarea in bucate” de Petre Ispirescu, povesti scrise de Fratii Grimm, si chiar “Amintiri din copilarie” de Ion Creanga.

Atentie: atunci cand vom asculta impreuna cu copiii nostri aceste povesti, s-ar putea sa adormim inaintea lor.

 

2.Talking Tom Cat

Aceasta aplicatie este foarte amuzanta, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici. Motanul “Tom” imita sunetele si cuvintele pe care le rostim, intr-un mod special, amuzant si distractiv. In momentele in care copiii sunt suparati, neascultatori sau nelinistiti, aplicatia ne poate ajuta sa ii inveselim sau sa ii linistim.

 

 

3.Fan ABC

Cu ajutorul acestei aplicatii avem posibilitatea sa ii invatam pe cei mici alfabetul romanesc. Pentru a-si insusi literele, aplicatia ofera fotografii cu animale reprezentative, care ii fac pe cei mici sa asimileze mult mai bine litera in cauza. De exemplu, invata litera “G” de la girafa, litera “A” de la arici, “E” de la elefant si asa mai departe. Pe langa aceste imagini, piticii vizualizeaza si modul in care sunt scrise, atat cu litera mare, cat si cu litera mica. Astfel, le este mult mai usor sa se acomodeze in primul an de scoala cu “magia scrisului”.

 

4.Bobocii si cifrele

Daca ii invatam alfabetul cu ajutorul tehnologiei, de ce sa nu ii invatam, tot in acest fel, sa si numere? Poate vor deveni genii in contabilitate sau IT, dar pana atunci sunt importanti primii pasi in domeniul matematicii. Aceasta aplicatie ii invata primele numere, ii ajuta sa exerseze si sa isi insuseasca ordinea cifrelor de la 1 la 10.

 

5.Copii jocuri educative

Aplicatia contine 12 jocuri educative destinate copiilor. In cadrul acestora, copiii pot invata cuvinte noi, denumirea animalelor si sunetele scoase de ele, numerele si literele, le dezvolta perspicacitatea si, nu in ultimul rand, simtul de orientare.

Voi cate dintre aceste aplicatii folositi impreuna cu prichindeii vostri? Incepeti de astazi sa utilizati tehnologia impreuna, in mod educativ.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentImagini cu Huawei P10 inainte de lansarea de la MWC 2017
Articolul următorApple schimba termenii de garantie
Cand vorbim despre activitati outdoor, Adriana este prezenta. Si nu fara un gadget la indemana. Fie ca vorbim despre ski, ciclism, drumetii pe munte sau chiar un weekend relaxant la cabana, mereu va avea cu ea camera video pornita si o boxa bluetooth cu care sa anime atmosfera.