Acordand tot mai multa importanta sanatatii, putem beneficia de tehnologia pe care o avem la dispozitie in fiecare zi pentru a desfasura activitati sanatoase. Sunt momente in care ne gandim la un smartphone pentru a efectua apeluri, a trimite mesaje sau pentru a naviga pe canalele de social media, dar acesta poate face mult mai mult. Fie ca vorbim de Android sau iOS, aplicatiile pentru smartphone ne ajuta mult in stabilirea si mentinerea unui stil de viata activ. Astfel, va prezentam cele mai utile aplicatii pentru miscare in fiecare zi, monitorizarea progresului sau pentru un plus de relaxare si calm.

1. Aplicatie pentru miscare – Daily workouts

Daily Workouts

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta aplicatie este perfecta pentru cei care sunt la inceput si doresc sa incerce diverse antrenamente zilnice. Exercitiile se pot face acasa, intr-un mediu confortabil, nefiind necesar o sala speciala pentru sport. In aplicatie gasiti sesiuni pentru barbati si femei, cu durata de la 5 minute pana la 30 de minute, in functie de conditia fizica pe care o aveti. Functia de antrenor personal va ghideaza in antrenamentele zilnice, instructiunile video ale fiecarei sesiuni fiind usor de urmat . Aplicatia este disponibila in mod gratuit pentru Android si iOS. 

2. Aplicatie de fitness – Nike Training Club

Nike Training Club

Nike Training Club ofera acces la peste 180 de tipuri de exercitii si atrenamente specifice grupelor de muschi, inclusiv pentru yoga, cardio, stretch, pe care le poti face acasa. Dupa ce accesarea aplicatiei, veti primi un test rapid pentru a vedea tipurile de antrenament potrivite. In plus, aveti acces la sfaturile pentru sanatate oferite de experti, sportivi si antrenori. Nike training club este benefica pentru cei care doresc sa faca antrenamente, pornind de la un nivel usor spre avansat, acasa sau intr-un spatiu amenajat pentru miscare.

3. Aplicatie pentru exercitii scurte – The 7 Minute Workout 

7 minute workout

Atunci cand avem timp limitat pentru miscare, The 7-Minute Workout vine in ajutor cu serii scurte pentru antrenamente. Are o interfata simpla si ofera un antrenament de baza, sase minute concentrate pentru abdomene sau o sesiune mai intensa. Sunt disponibile si antrenamente pentru incepatori. Aveti nevoie doar de haine lejere si multa voie buna.

4. Aplicatie pentru yoga, pilates – Glo

Glo Yoga

Aplicația Glo este special creata pentru cei care doresc sa faca exercitii de yoga sau pilates. In aplicatie gasiti peste 4000 de cursuri pentru fiecare nivel, de la incepator la avansat. Cu Glo aveti oportunitatea de a face miscare zi de zi. In plus, puteti participa la cursuri in timp real cu alti membri Glo. Se pot salva cursurile preferate si accesa mai tarziu direct de pe TV, aplicatia fiind compatibila cu Google Chromecast. Ulterior, se poate monitoriza progresul pe smartwatch. Aplicatia Glo este disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS. Descarcarea acesteia este complet gratuita, insa dupa perioada de proba este necesar sa se achizitioneze un abonament la pretul de 24 dolari pe luna.

5. Aplicatie pentru meditatie – Headspace

Headspace

Meditatia ghidata este benefica pentru a fi conectat cu corpul tau. Mintea se ingrijoreaza in fiecare zi si are nevoie de momente de relaxare. Headspace este potrivita pentru meditatii ghidate, ofera instructiuni si programare variate pentru toate nivelurile. Acestea vor ajuta la reducerea stresului, la mai multa claritate in activitati, fiind extrem de utile in etapa premagatoare a unui antrenament.

In momentul in care doriti o schimbare a stilului de viata din pasiv in activ, cel mai important este sa incepeti cu un antrenament scurt, adecvat propriului ritm si, implicit, sa fiti mereu consecventi. Treptat veti putea mari durata si dificultatea antrenamentelor, iar la final va veti bucura de un corp mai sanatos.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook