Exista doua situatii in care se utilizeaza frecvent fisierele PDF. In prima situatie, se folosesc pentru a creea si completa formulare in format pdf, pentru a semna documente, adnotare si alte functii siminare. A doua situatie este pentru a citi carti electronice sau alt continut informational. PDF-ul este un fisier accesibil si functioneaza perfect pentru citit. 

In general, aplicatiile pentru gestionarea fisierelor PDF sunt concepute doar pentru una din cele doua situatii. Astfel, in lista de mai jos am inclus o selectie a celor mai bune aplicatii pentru Android care pot fi utilizate atat pentru afaceri, cat si pentru citit.

Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader este alegerea implicita pentru multi utilizatori. Aplicatia ofera posibilitatea de a deschide si citi documente PDF sau de a completa formulare. De asemenea, aplicatia permite evidentierea si sublinierea textelor, completarea formularelor si adaugarea unei semnaturi digitale, adnotarea, tiparirea fisierelor si alte caracteristici. Exista un cost pentru deblocarea anumitor functii impreuna cu optiunea de stocare in cloud (DropBox). Aplicatia se poate descarca din magazinul Google Play

Adove Acrobat Reader

DocuSign

Prin intermediul aplicatiei DocuSign se pot semna documente online atat pe mobil, cat si pe desktop. In primul rand, este necesara inregistrarea in aplicatie si crearea unei semnaturi proprii de pe un dispozitiv. Ulterior se pot deschide si completa documentele, iar la final se semneaza rapid. DocuSign permite incarcarea documentelor in Google Drive, DropBox, Evernote si altele. De asemenea, aplicatia permite scanarea fotografiilor. DocuSign se poate descarca din Google Play.

DocuSign

CamScanner

Aplicatia are peste 100 milioane descarcari in intreaga lume. Asemenator DocuSign, functia de baza consta in scanarea documentelor, care ulterior necesita sa fie salvate si prelucrate in format PDF. CamScanner are o varitate de functii pentru o claritate mai buna si o organizare facila a documentelor. Tot ce ai de facut este sa deschizi aplicatia, sa pozitionezi documentul in dreptul camerei si sa accesezi butonul de scanare. De asemnea, documentele pot fi trimise direct din aplicatie pe WhatsApp sau e-mail.  In situatia in care doresti sa semnezi un document digital sau sa accesezi alte functii premium, costul va fi de 59,99 eur / an. CamScanner se poate descarca din magazinul Google Play. 

CamScanner

Foxit PDF Editor

Foxit PDF Editor este o aplicatie populara si mai simpla de folosit decat Adobe. Aceasta iti permite sa editezi si sa adnotezi fisiere PDF. Dispune de un sistem de organizare si ofera suport pentru fisiere PDF care nesita sa aiba o securitate mai mare. Foxit PDF Editor este o optiune foarte buna daca iei in considerare si functiile de citire. Compania Foxit are si o alta aplicatie speciala pentru afaceri cu un cost de 15.99 $, insa aceasta versiune costa 0.99$. Aplicatia se poate descarca din Google Play

Foxit PDF Editor

OfficeSuite

OfficeSuite este una dintre cele mai populare aplicatii pentru mobil. Poate face o multime de lucruri, oferind inclusiv suport pentru documente, foi de calcul, prezentari, dar si pentru fisiere PDF. Aplicatia este mai mult folosita pentru afaceri. Poti completa formulare, semna documente sau adauga parole pentru mai multa securitate. OfficeSuite are o versiunea gratuita si una premium, insa este destul de scumpa. Aplicatia se poate descarca din Google Play.

OfficeSuite

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook