Experienta noastra de geeksi nu ar fi completa fara folosirea functiilor de sharing de pe dispozitivele mobile. Social-media este indispensabila si aproape ca nu exista moment important in viata fiecaruia care sa nu fie facut cunoscut printr-un share. De multe ori primim reactii aproape imediat dupa postare. De cele mai multe ori, insa, asteptam un timp mai indelungat.

Solutia vine de la aplicatiile de live streaming. Atunci cand vrem sa fim siguri ca impartasim momentele deosebite in timp real, transmitem in direct concertele, zilele de nastere sau un rasarit pe malul marii, cu ajutorul unui gadget conectat la internet, impreuna cu o aplicatie de streaming live.

Vom vedea in continuare care sunt cele mai bune aplicatii pentru streaming live.

1.Periscope

Android            iOS

Periscope este astazi nr.1 in ce priveste transmisiunile live. Este o aplicatie creata de Twitter Inc. si putem fi siguri de o integrare foarte buna cu aplicatia lor atat de populara.

Dintre functiile cele mai importante ale aplicatiei, amintim:

-Face live streaming-ul simplu – doar o apasare de buton.

-Suporta streaming in modul portret si landscape.

-Ne permite sa transmitem live pentru publicul larg sau doar anumitor persoane selectate.

-Se poate conecta la Twitter pentru a trimite streaming live catre cei care ne urmaresc acolo.

-Permite ca evenimentele sa fie reluate in caz ca prietenii pierd ocazia de a le vedea live.

-Suporta upload catre Youtube la final, astfel incat evenimentul video sa fie disponibil si pe Youtube pentru vizionari ulterioare.

-Este posibil sa folosim aplicatia Periscope cu functii specifice Twitter, cum ar fi sa urmarim alti utilizatori ai platformei sociale, putem cauta si la alte stream-uri live dupa pozitia geografica si de asemenea sa vedem care dintre prieteni fac streaming intr-un anumit moment.

Periscope este una dintre primele aplicatii care au facut streaming-ul live foarte simplu. Aceasta permite oricarei persoane sa transmita in direct un eveniment doar prin atingerea unui buton. Alti dezvoltatori de aplicatii care au incercat sa implementeze o astfel de platforma, doreau mai mult sa se pozitioneze drept competitori ai YouTube, insa nu au prea avut succes.

Succesul Periscope consta in faptul ca este usor de folosit de la procesul de instalare si pana la final. Sunt cateva etape minore de parcurs, dupa care streaming-ul este la distanta de o apasare de buton. Evenimentul poate fi anuntat prin Twitter, mesajele de sustinere pot sosi in timp real si se pot primi “inimi” ca semn de apreciere.

Periscope afirma ca doreste “sa vezi lumea prin ochii celuilalt” si reuseste cu brio. Cel mai important este ca putem avea o aplicatie prin care transmisiunea live este la indemana tuturor.

Pentru a instala aplicatia avem nevoie de Android 4.4 sau mai nou, respectiv iOS 7.1 sau mai nou.Periscope

 

2.Meerkat

Android            iOS

Meerkat este principalul competitor al Periscope. Daca la inceput competitia intre ele a fost stransa, acum Meerkat se diferentiaza prin faptul ca este orientat spre streaming catre publicul larg si este mult mai incarcat de notificari. Interfata este mai putin eleganta, dar pornirea unei transmisiuni live este tot pe baza de o singura atingere.

La fel ca in cazul Periscope, integrarea cu Twitter face posibila impartasirea momentelor speciale catre cei care ne urmaresc profilul. Stream-urile sunt anuntate catre followeri prin notificari push si nu exista posibilitatea de reluare. Astfel, fie vizionezi atunci evenimentul, fie iti va fi povestit. Cei care privesc pot face share la randul lor catre alte persoane, pentru a putea viziona evenimentul live.

Pentru a te inscrie, este necesar doar un numar de telefon, un nume de utilizator si o poza de profil. Nu este obligatoriu sa te inscrii cu contul de Twitter – acesta poate fi adaugat mai tarziu. Exista insa si posibilitatea utilizarii contului de Facebook.

Meerkat

3. Livestream

Android            iOS

Livestream este una dintre cele mai vechi solutii pentru streaming-ul live. Serviciul web este cunoscut de mult timp, iar de pe telefon s-a putut transmite live indiferent de ce camera folosesti sau ce comunitate de prieteni ai. Acum este si mai usor de folosit datorita concurentei cu Periscope si Meerkat.

Parteneriatul cu retelele de televiziune si canalele de sport a insemnat cresterea audientei aplicatiei. Logarea initiala se poate realiza folosind contul de Facebook sau pe baza de email. Dupa crearea contului si stabilirea parolei, ne este oferita si o lista de sugestii de abonare la conturi de livestream. De asemenea, ne sunt afisati prietenii de pe Facebook care au activat contul de Livestream, pentru a-i putea urmari.

Este posibila rularea stream-urilor dupa ce s-au terminat si se pot salva propriile stream-uri pentru a fi utilizate in alta parte. Conturile prin care ne putem conecta sunt Facebook, Twitter, sau Instagram.

Pentru utilizatorii de Android este posibila instalarea pe versiuni ceva mai vechi decat cele cerute de primele doua aplicatii de livestream din acest material, insa pe iOS aveti nevoie de versiunea 8.0 sau mai noua.

Livestreamlivestream1

4.UStream

Android            iOS

UStream este alt competitor, mai vechi in domeniul streaming, dar mai mult focusat pe transmiterea live a fluxurilor de pe site-ul UStream.com. Este posibil si streaming-ul de pe device-ul personal, desi aplicatia nu este in primul rand concentrata pe asta.

Ca facilitati, sunt posibile gestionarea si retransmiterea inregistrarilor video si interactivitatea prin posibilitatea chat-ului cu ceilalti utilizatori.

Difuzarea stream-urilor HD este insa posibila doar folosind unele smartphone-uri. Toate dispozitivele ce folosesc Android 6.0 se califica, la care se adauga:

 • LG Optimus F6
 • Samsung Galaxy S4
 • Sony Xperia L
 • LG Nexus 4
 • LG Leon
 • Samsung Galaxy Note 4
 • Samsung Galaxy S6 Edge
 • Verizon HTC One
 • Verizon HTC One Max
 • Verizon LG G2
 • Verizon Samsung Galaxy S5
 • Verizon Samsung Galaxy S4
 • Verizon Samsung Galaxy S3
 • Verizon Samsung Galaxy S4 Mini
 • Verizon Samsung Galaxy S3 Mini
 • Verizon Samsung Galaxy Note 2
 • Verizon Samsung Galaxy Note 3
 • Verizon Motorola Razr M
 • Verizon Motorola Razr Maxx
 • Verizon Motorola Razr HD
 • Verizon Motorola Droid DNA
 • Verizon Motorola Droid Ultra

Pentru iOS este necesara versionea 8.0 sau mai noua.

Ustream

 

5.YouNow

Android            iOS

YouNow este o aplicatie mai putin concentrata pe evenimentele de streaming si mai mult pe legatura dintre utilizatori ca posibilitate extinsa de comunicare. Astfel, se pot forma stream-uri catre prieteni, dar putem si sa vorbim cu ei pe chat, in acelasi timp.

In timp ce Periscope si Meerkat sunt mai focalizate pe eveniment si se simt mai mature, YouNow aloca o buna parte din ecran pentru conversatii sau pentru prezentarea altor stream-uri sugerate in cazul utilizatorilor spectatori.

Pentru a mari si mai mult implicarea utilizatorilor in aplicatie, YouNow aplica si un sistem de bonusare prin care se pot castiga puncte cu valoare in interiorul aplicatiei. Acestea pot fi folosite pentru a avansa in top si pentru a achizitiona “cadouri” pentru profilul propriu sau al streamer-ului favorit. Unele “cadouri” sunt contra-cost si pot fi achizitionate si independent.

YouNow este un mediu distractiv, pentru implicare in comunitate si interactiune sporita cu prietenii.

YouNowApp

 

Acestea au fost recomandarile noastre pentru aplicatii de transmisiune live! Happy streaming!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook