Odata cu revolutia digitala, platformele traditionale pe care urmaream filme au devenit aproape inutile. Probabil vor mai trece cativa ani pana cand player-ele clasice vor deveni istorie, locul lor fiind luat de smartphone-uri sau smart TV-uri. Smartphone-ul a devenit un element central in viata noastra de zi cu zi, astfel ca si pentru vizionarea filmelor (online sau nu) ne bazam, uneori, pe el. Din fericire, chiar daca player-ul video preinstalat pe telefon sau tableta nu ne satisface pe deplin nevoile, putem oricand sa alegem o aplicatie mai buna pentru redare video. Mai jos, am realizat un top al celor mai bune astfel de aplicatii pentru smartphone sau tableta.

  1. MoboPlayer

MoboPlayer este un player universal care reuseste sa decodeze aproape orice format. Ofera suport pentru subtitrari, playlist-uri si ferestre pop-up. Este o alegere optima daca doriti sa vizionati video-uri la rezolutie HD, insa pentru acest lucru dispozitivul trebuie sa beneficieze de o configuratie hardware puternica.

Subtitrarile sunt redate si in cazul MKV-urilor sau chiar a unor formate mai exotice, Mobo fiind o alegere decenta, simpla si mai ales gratuita. Dezavantajul este ca aplicatia este disponibila doar pentru platforma Android.

Mobo MoboPlayer

4. BSPlayer

BSPlayer este un player full-feature pentru PC, care poate sa redea foarte usor fisiere video sau audio. Este disponibil doar pentru Android si contine o optiune de cautare a subtitrarilor. Include si un accelerator hardware care ajuta la redarea video-urilor fara lag. BSPlayer este capabil sa redea orice tip de formate video, inclusiv DivX, MP4, MPG, AVI, MKV, 3GP sau altele. De asemenea, are implemetate mai multe comenzi prin gesturi, cum ar fi play, zoom, cautare sau volum.

BSPlayer BSplayer_1 BSPlayer_3 BSPlayer-2

  1. VLC Media Player

Lansat pentru platformele PC inca de acum 14 ani, VLC Media Player este unul dintre cele mai flexibile si customizabile playere disponibile in prezent. In 2012, VLC a lansat aplicatia pentru Android si a ajuns instant in topul aplicatiilor de acest gen, in principal datorita faptului ca utilizatorii au putut sa deschida aproape orice format video, de pe smartphone. Pe langa redarea fisierelor video, VLC ofera posibiliatea de a viziona continut HD online. In afara de Android, VLC functioneaza si pe platformele iOS si Windows.

vlc vlc_2

2. KMPlayer

KMPlayer este un player foarte apreciat, fiind nominalizat de foarte multe ori in topurile aplicatiilor de acest gen. Permite vizualizarea in ferestre miniaturale de tip pop-up sau floating video. Din acest punct de vedere, este cel mai bun multitasking media player. Un alt avantaj este disponibilitatea pentru toate cele 3 platforme mobile importante: Android, iOS si Windows. In afara faptului ca reda majoritatea formatelor media, KMPlayer beneficiaza si de suport pentru subtitrari.

KMPlayer KMPlayer_1 KMPlayer_2 KMPlayer_3

1. MX Player

MX Player este unul dintre cele mai populare playere pentru dispozitivele cu Android. Aplicatia este disponibila si pentru utilizatorii iOS sau Windows. Pe langa interfata extrem de simpla, care este utila atat pentru utilizatorii noi, cat si pentru cei experimentati, player-ul MX beneficiaza de un decodor hardware foarte avansat, care reda videouri de cea ma inalta calitate. Pentru dispozitivele cu procesoare multi-core, MX Player suporta decodarea multi-core, fiind catalogat de multi drept cel mai bun player pentru Android.

MX Player 2 MX Player

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook