Tot mai multe companii din intreaga lume au trecut partial sau complet la munca de acasa. Acest aspect a creat diverse controverse printre angajati, fiind generat de pandemie. Dar surprinzator, statisticile arata ca exista o crestere a productivitatii angajatilor de cand au inceput sa lucreze mai mult de acasa. Mai mult de atat, acestia au constatat ca linistea si echilibrul pe care il au datorita acestui mod de lucru este uimitor.

Mai concret, 71% dintre cei care lucreaza la distanta au afirmat ca munca de la distanta i-au ajutat sa mentina un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea privata. In plus, 69% au marturisit intr-un studiu ca nu simt nevoia sa isi ia zile libere pentru a-si mentine sanatatea la nivel psihic. Astfel, rezultatele cercetarilor arata ca munca de acasa sau de oriunde se simt mai inspirati, le ofera oamenilor stabilitate si liniste. De asemenea, cifrele arata ca cei care lucreaza de la distanta, amana mai putin task-urile decat cei care se afla la birou si muncesc cu 1,4 zile pe luna mai mult.

Astfel, oamenii sunt mai productivi daca lucreaza de acasa decat cei care merg la birou si ii ajuta sa se organizeze mai eficient. De aceea, pentru a veni in sprijinul productivitatii am ales sa facem o selectie cu cele mai bune aplicatii pentru lucru eficient si sa concretizam beneficiile acestora.

 1. Slack

Atunci cand lucrezi de acasa ai nevoie sa optezi pentru un plan bine stabilit cu echipa si sa comunici eficient cu ceilalti colegi. Aceasta aplicatie iti ofera o comunicare eficienta cu ceilalti angajati, intrucat poti partaja diverse fisiere, poti personaliza aplicatia, poti adauga si alte echipe.

slack aplicatie

Iata 3 beneficii ale aplicatiei:

 • Creste eficienta comunicarii intre angajati
 • Poti trimite diverse atasamente sau initia apeluri video.
 • Poti seta remindere pentru sedinte.

 

 1. Freedom

Aplicatia este destinata mentinerii concentrarii atunci cand lucrezi intr-un alt mediu. Freedom a fost creata pentru a te feri de diverse distrageri online, cum ar fi timpul petrecut pe retelele de socializare, cumparaturile, video-urile sau diverse jocuri. Este disponibila pe Android, Windows, Chrome sau iOS si te ajuta sa te concentrezi pe ce conteaza pentru tine.

freedom aplicatie

Iata 3 beneficii ale acestei aplicatii:

 • Poti sa alegi site-urile sau aplicatiile care te distrag si sa le blochezi automat atunci cand lucrezi.
 • Poti seta un interval de timp in care sa nu poti accesa aceste site-uri care iti distrag atentia.
 • Iti mentii concentrarea cat timp vrei. Tu detii controlul, iar satisfactia este mai mare in final.

 

 1. Trello

Trello este o aplicatie foarte utila pentru organizarea task-urilor cu intreaga echipa si se utilizeaza foarte usor pe principiul „drag and drop”. Astfel, poti crea liste sau panouri cu sarcini pentru echipa pe care o coordonezi, alaturi de imagini si to do list-uri. Este un mod incredibil de eficient de organizare atunci cand lucrezi de acasa. In plus, este disponibila pe Android, iOS, macOS, Windows si Web.

trello aplicatie

Iata 3 beneficii ale aplicatiei:

 • Poti urmari activitatea intregii echipe.
 • Poti imparti task-urile eficient pe diverse topicuri.
 • Fiecare membru al echipei are posibilitatea de a edita, adauga atasamente sau comentarii.

 

 1. 1Password

Aplicatia 1Password are rolul de a iti securiza parolele de pe diverse platforme. Cand lucrezi cu mai multe website-uri sau aplicatii este foarte util sa ai toate parolele intr-un singur loc. In plus, poti seta automat o parola pentru mai multe aplicatii odata. O gasesti disponibila pe Web, Windows, iOS, Android si Chrome.

1password aplicatie

Iata 3 beneficii ale aplicatiei:

 • Poti adauga direct de pe platforma cate o parola diferita pentru fiecare site web si le poti vizualiza doar tu.
 • Le poti accesa oricand fara sa pierzi timp sau energie.
 • Poti crea parole aleatorii cu un instrument special de generare pentru mai multa siguranta.

 

 1. Clockify

Este aplicatia ideala pentru a-ti gestiona timpul de lucru si iti permite sa vezi cat de productivi au fost si ceilalti colegi. La finalul zilei, poti intra in „Dashboard” pentru a vizualiza activitatile angajatilor alaturi de timpul alocat fiecarui task. De asemenea, poti gestiona campuri personalizate ce tin de orele suplimentare, echipamente, link-uri sau plati. Este disponibila pe Web, Windows, iOS, Android si Chrome.

clockify aplicatie

Iata 3 beneficii ale aplicatiei:

 • Mentii o evidenta a timpului in care ai fost productiv.
 • Poti porni si opri cronometrul in functie de sarcinile zilnice.
 • Lucrezi eficient si ai posibilitatea de a demonstra efortul depus zilnic.

Tu ce aplicatii folosesti pentru a fi mai productiv cand lucrezi de acasa?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook