In era digitala, cartile in format electronic le-au inlocuit pe cele conventionale, tiparite. Acum poti citi cu usurinta orice carte doresti pe smartphone, la distanta de doar cateva click-uri, cu ajutorul unei aplicatii ebook. Aplicatiile proprietare de la Apple si Play Store sunt cele mai la indemana pentru a face acest lucru, insa nu vin in preintampinarea unor situatii diferite, cum ar fi suportul pentru anumite formate si nici nu ofera multe carti pe care le poti citi cu costul unei subscriptii.

Cu ajutorul aplicatiei potrivite orice device poate servi ca un eBook reader. Iata doar cateva exemple de aplicatii care vor face din cititul cartilor tale preferate o experienta placuta.

1. Kindle

Aplicatia dezvoltata de Amazon este una dintre cele mai populare aplicatii preferate de cititori, avand unul dintre cele mai largi si consistente magazine din mediul online. In plus, aplicatia ofera o multime de functionalitati utile, dintre care amintim sincronizarea intre device-uri, multiple functii care imbunatatesc experienta cititului, cat si o larga colectie de carti gratuite. Poate fi o optiune solida pentru oricare pretentios, putandu-se descarca carti si pentru cititul offline.

kindle app

 

2. AIReader

AIReader este o aplicatia dezvoltata relativ de putina vreme si include suport pentru majoritatea formatelor, printre care se afla: PDF, Kindle, zaw3, fb2, ePub. Pe langa aceasta, aplicatia suporta si alte formate destinate comic book-urilor: RTF, doc, HTML si text simplu. AIReader vine impreuna cu un browser pentru a putea descarca continut de pe diverse magazine online si cu cele mai populare biblioteci internationale in limba engleza, franceza, rusa, poloneza si chineza. Interfata surprinde cu mai multe integrari si optiuni de personalizare, auto-scrolling, animatii la rasfoitul paginilor si numeroase moduri de vizionare destinate confortului tau.

AIRreader app

 

3. ReadEra

ReadEra este unica pentru simplul fapt ca este gratuita si nu afiseaza reclame si nu necesita plati pentru a fi utilizata. Mai mult de atat, impresioneaza prin functionalitatile introduse si performanta, suportand o multime de formate: PDF, EPUB, WORD, MOBI, FB2, DJVU, TXT si formatul foarte rar CHM, fiind suportat doar de putine aplicatii dedicate.

Aplicatia ofera un mod de impartire a ecranului pentru a putea citi mai multe carti sau documente in acelasi timp, ajutand in scopuri de cercetare. Interfata, pe de alta parte, este moderna si usor de folosit, iar aplicatia detine o colectie impresionanta de titluri din literatura clasica.

readera app

 

4. Moon+ Reader

Moon+ Reader este cu siguranta una dintre cele mai bune aplicatii eBook de pe piata. Suporta o multime de formate pentru citit, incluzand EPUB, PDF, MOBi, majoritatea formatelor pentru comic book-uri si multe altele, chiar si format OPDS. Este stabila, rapida si include o integrare extrem de interesanta prin care prin simpla scuturare a telefonului se activeaza functia de citire a textului. Se poate dezactiva scuturand din nou de telefon.

 

5. Wattpad

Wattpad este o platforma care permite autorilor de carti sa intre in contact si sa construiasca o retea de urmaritori, fiind pentru multi o poarta de lansare spre o cariera in acest domeniu. Pe langa acest aspect, mai ofera si o aplicatie de citit eBook-uri, cu o interfata prietenoasa si usor de folosit, plus un un browser cu care poti descarca cartile dorite. Asta daca nu doresti sa le descarci cu o cheie de acces.  Wattpad iti vine in ajutor si cand ai ramas fara spatiu pe dispozitiv, putand descarca cartea in mai multe etape sau parti.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook