Specialistii preconizeaza ca in 5 ani  vor disparea multe tehnologii pe care acum le folosim cu intensitate. Una dintre aceste tehnologii este si stick-ul USB, sau hardurile externe. Lumea se muta treptat in mediul online, accesul la informatiile personale devine tot mai facil, iar cloud-ul devine un partener de nadejde. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti spunem care sunt 5 dintre cele mai bune solutii de stocare a datelor.

Datorita faptului ca iti permit sa stochezi documente, poze, muzica, filme sau alte fisiere, serviciile de stocare in cloud au inceput sa fie din ce in ce mai populare in tara noastra. Avantajul acestui tip de stocare este ca poti accesa rapid un anumit fisier, indiferent de device-ul folosit (smartphone, tableta, calculator, laptop), prin intermediul unui browser sau a unei aplicatii mobile.

Celor care au optat pentru un astfel de serviciu, sau celor care sunt inca in cautarea celei mai bune modalitati de stocare, le propunem un top 5 al celor mai populare moduri de stocare. Oferta existenta pe piata este una foarte generoasa, insa noi le-am ales pe urmatoarele:

 

Dropbox

Dropbox a devenit unul dintre cele mai cunoscute servicii pentru pastrarea datelor pe internet, datorita faptului ca este usor de utilizat, avand o interfata prietenoasa. Un rol important in popularitatea acestui serviciu, l-au avut aplicatiile mobile, dar si posibilitatea de a share-ui informatii cu alti utilizatori.

Dropbox ofera un spatiu de stocare gratuit pentru 2 GB de date, iar daca doriti sa optati pentru  pachetul Dropbox Pro de 1 TB, va trebui sa platiti cca. 10 dolari pe luna.

dropbox_logo

 

Google Drive

Google Drive este unul dintre cele mai populare servicii pentru pastrarea datelor, datorita apartenentei la suita de servicii Google. Desi nu dispune de o interfata la fel de prietenoasa ca si Dropbox, va permite sa cautati printre fisierele stocate, sa setati anumite niveluri de acces pentru alte persoane. Mai exact, puteti controla cine poate vizualiza, comenta sau edita fisierele existente.

Ofera gratuit spatiu de stocare de 15 GB, iar pachetele suplimentare sunt accesibile: 100 GB pentru 2 dolari si 1 TB pentru 10 dolari.

google_drive

 

OneDrive

OneDrive este serviciul de stocare a datelor oferit de Microsoft, care beneficiaza atat de aplicatii in browser pentru desktop, cat si de aplicatii dedicate smartphone-urilor sau tabletelor. La fel ca Dropbox, aplicatia are o functie pentru upload-ul automat, in cont, al fotografiilor realizate cu telefonul. Daca optati pentru activarea acestei functii, veti primi bonus 3 GB.

In ceea ce priveste spatiul de stocare, aplicatia ofera 15 GB gratuit pentru orice utilizator si, daca aveti o licența Office 365 , veti primi 1 TB gratuit. Daca nu dispuneti de o astfel de licenta, puteti opta pentru pachetul de 100 GB, la 24 de dolari pe an.

OneDrive-Logo-800px

 

Box

Box este o solutie simpla de a va administra documentele sau continutul media online. Partajarea fisierelor se face sub forma unui link, iar accesarea acestora se poate face de oriunde ati fi. Aplicatia ofera 10 GB spatiu de stocare.

b1

Orange Cloud

Va ofera backup automat pentru intreg continutul digital de pe smartphone, tableta sau laptop, intr-un singur spatiu de stocare online, sincronizat cu toate dispozitivele. Va permite sa trimiteti poze, videoclipuri sau fisiere prietenilor vostri, sa incarcati poze pe Facebook sau videoclipuri pe YouTube, direct din cloud. Ofera spatiu de stocare de la 10 pana la 150 GB, in functie de optiunea aleasa. Pentru 2.5 euro pe luna, indiferent de abonamentul ales, aveti acces la 50 GB, iar pentru 7 euro pe luna, puteti stoca informatii in limita a 150 GB.

unnamed

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook