Indiferent de context, piata globala de smartphone-uri continua sa prospere. Fiecare brand cauta cele mai inovative metode de a evolua si de a le aduce clientilor tehnologiile potrivite nevoilor acestora. In comparatie cu anii trecuti, 2018, 2019 si 2020, vanzarile au mai scazut putin, cu 10% din cauza pandemiei, insa piata a continuat sa se mentina.

Anul acesta s-au remarcat mai multe branduri din punct de vedere al vanzarilor de smartphone-uri si al inovatiilor preferate de public. Astfel, ne-am gandit sa iti prezentam un clasament al celor mai bune marci de smartphone-uri la nivel global din anul 2021.

  1. Samsung

Samsung este lider de piata in industria smartphone-urilor in momentul de fata. Compania a continuat sa se dezvolte constant si sa imbunatateasca modelele prin diverse cercetari si extinderi. Este de mentionat si faptul ca, smartphone-urile acestora se afla la preturi mai accesibile pentru orice tip de buzunar, fiind un avantaj fata de alte marci. De asemenea, au fost atenti la ofertele date clientilor si au redus preturile in functie de contextul in care ne-am aflat.

Brandul este popular pentru diversitatea de smartphone-uri pe care o detine si se diferentiaza in special cu modelele emblematice Samsung Galaxy S7 Edge+, Galaxy Note 7, alaturi de seria premium Samasung Galaxy Z Flip 3 si Z Fold 3. Acestia au adus un concept nou de smartphone pliabil in atentia publicului si a avut o cota de piata de aproximativ 20%, devenind una dintre marcile de top la nivel global.

Sursa: https://www.counterpointresearch.com/global-smartphone-share/
  1. Apple

Un brand care a ocupat mult timp primul loc in lista celor mai bune marci de smartphone-uri la nivel mondial este Apple. Dar anul acesta, se pare ca a avut un rival puternic al dispozitivelor Android. Compania Apple a acordat o atentie deosebita gamei lor de produse care se diferentiaza categoric de celelalte dispozitive si a introdus si o serie de telefoane low-cost cum este iPhone SE 2020. Acestia nu s-au lasat mai prejos si au continuat sa construiasca si modele premium pentru iubitorii Apple si anume, iPhone 13, model cu care au reusit sa inregistreze o crestere evidenta a vanzarilor si a cererii.

  1. Xiaomi

O companie de telefoane, aplicatii mobile si laptop-uri care s-a dezvoltat extrem de rapid fata de competitie este Xiaomi. Aceasta a aparut pe piata in anul 2010, insa a adus pentru public primul smartphone in 2011. Seriile lor emblematice sunt Redmi si Mi, fiind modelele care i-au facut populari la nivel global. Este de mentionat faptul ca de-a lungul anilor au adoptat si multiple strategii corecte de publicitate si marketing mai ales in India si China pentru a urca in top-ul celor mai bune marci de smartphone-uri.

Ocupand locul 3 in topul preferintelor la nivel global, Xiaomi a inregistrat o cota de piata de aproximativ 16% anul acesta.

Sursa: https://www.counterpointresearch.com/global-smartphone-share/
  1. Oppo

Oppo este un brand de telefoane din China, infiintata in 2011, devenind o prezenta puternica la nivel global datorita gamei largi de telefoane si accesorii mobile. Acestia s-au remarcat in special cu modelele Find 5 si 7 si cu Oppo A77, lansat in 2017.

Este un brand care a intrat mai tarziu pe piata, insa nu s-a lasat intimidat si s-au bazat pe calitatea produselor si strategiile de promovare concepute. Acestia au avut o cota de piata de 10% in 2021.

  1. Vivo

Vivo cuprinde o varietate de smartphone-uri, accesorii si diverse servicii online pentru clienti. Acestia au avut o crestere rapida si si-au lasat amprenta la nivel global. Compania se diferentiaza prin sistemul software creat pe baza versiunii Android. Cu o cota de piata de aproximativ 10%, Vivo a ajuns in topul preferintelor. Modelul cel mai recent de telefon este V9, fiind foarte asemanator cu iPhone X.

Acestea sunt cele 5 marci de smartphone-uri preferate de oameni la nivel global in 2021. Toate brandurile continua sa se dezvolte si sa ocupe un loc cat mai in fata din punct de vedere al calitatii produselor si inovatiei. Tu pe care o preferi?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook