Browserul web este unul dintre cele mai importante aplicatii de pe device-ul tau, fiind folosit ori de cate ori vrei sa accesezi un site web. Acesta este denumit si navigator de Internet , iar atunci cand are o functionalitate si performanta crescuta, iti poate shimba efectiv experienta de lucru.

Utilizarea browser-ului potrivit poate fi dificila intrucat sunt multe optiuni disponibile si se pot schimba constant. De aceea, noi ti-am pregatit un top din care sa alegi ce ti se potriveste.

1. Vivaldi Browser

La prima vedere, Vivaldi arata ca versiunea putin mai colorata a unui browser des intalnit, desi este mult mai mult de atat. Vivaldi iti permite sa sincronizezi informatiile de pe diferite platforme, mobil sau desktop, si iti ofera posibilitatea de a face capturi de ecran pe toata lungimea acestuia sau poti schimba motorul de cautare folosit in browser. Mai mult de atat, dezvoltatorii sunt fosti angajati de la celebrul browser Opera, cel care era foarte popular acum cativa ani, alaturi de Firefox si Chrome.

vivaldi browser

2. Google Chrome Browser

Celebrul Google Chrome a inlocuit vechiul browser Internet Explorer, care era standard in industrie la inceputul anilor 2010, devenind lider si acaparand marea majoritatea a utilizatorilor la nivel mondial. Ce il face atat de special si popular la momentul actual? Este rapid, usor de folosit si detine cea mai larga librarie de extensii browser, avand astfel o foarte mare aplicabilitate.

Iata cateva dintre cele mai importante caracteristici ale acestuia:

  • Chrome are capacitatea de a avea aceleasi informatii disponibile atat pe mobil, cat si pe desktop, datorita sincronizarii informatiei intre platforme;
  • Este rapid si usor de folosit, cu o interfata intuitiva;
  • Are cea mai larga librarie de extensii browser;
  • Are o varietate mare de functionalitati integrate.

google chrome

Google Chrome sufera de pe urma unui defect major, acelasi care se gaseste in toate serviciile Google: practicile de confidentialitate sau mai bine spus lipsa acestora, de pe urma carora se obtin profituri uriase prin colectarea datelor personale ale utilizatorilor si a reclamelor targetate.

3. Mozilla Firefox Browser

Principalul competitor al lui Google Chrome si cel care ofera o mai mare protectie a datelor personale este Mozilla Firefox Browser. Acesta ofera sincronizarea datelor intre platforme, o experienta solida de navigare, protectia datelor, un manager de parole integrat si multe altele.

  • Iata cateva dintre cele mai importante caracteristici ale acestuia:
  • Firefox nu colecteaza la fel de multe date despre utilizatori cum face Chrome si isi disociaza activitatea de la retinerea identitatii acestora;
  • Blocheaza in mod predefinit trackerele si activitatile ce necesita amprenta;
  • Are o experienta de navigare suficient de rapida pentru utilizarea zilnica, dar sunt alte browsere care folosesc mai putina memoria RAM.

firefox browser

4. Tor Browser

Tor Browser pentru Android este probabil cel mai sigur in ceea ce priveste confidentialitatea datelor tale. Te conectezi la reteaua proxy a browser-ului si iti ascunde tot ce faci fata de provider-ul de internet si oricine altcineva. Tor Browser detine protectie multi-stratificata, blocheaza trackerele si opreste orice tip de supraveghere in a-ti identifica activitatea pe Internet.

In termeni de interfata, Tor arata aproape identic cu Firefox, caci la baza au acelasi core, dar cu unele diferente de securitate intre ele. Cea mai mare problema pe care poti s-o intampini este ca multe website-uri blocheaza conexiunea cu Tor, dintre care amintim Yelp, FIFA sau Expedia.

tor browser

5. Kiwi Browser

Kiwi Browser este unul dintre cele mai noi browsere Android. Ce il recomanda este viteza rapida de incarcare a paginilor web, iar unele functionalitati sunt destul de rare in marea varietate de browsere. Kiwi Browser blocheaza in mod nativ reclamele, astfel ca nu mai e nevoie sa iti instalezi o extensie pentru a face asta. De asemenea, ofera un mod nocturn dedicat exclusiv telefoanelor cu ecrane AMOLED si, pe langa acestea, mai ofera si protectie pentru fraudele cu monedele crypto.

kiwi browser

Mai mult de atat, preia unele caracteristici grafice de la Safari. De exemplu, bara unde apare adresa site-ului este plasata in josul ecranului, si nu in partea de sus, asa cum se gaseste la celelalte browsere. Partea cu adevarat interesanta este ca suporta marea majoritate a extensiilor de pe Google Chrome, astfel ca tranzitia de pe un browser pe altul aproape ca nici nu se va simti.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook