Dronele sunt gadget-uri folosite de utilizatori din ce in ce mai mult in ultima vreme. Popularitatea lor a crescut simtitor atunci cand producatorii au lansat modele cu preturi accesibile.

Istoria acestor dispozitive este interesanta si foarte asemanatoare cu cea a internetului. Aceste dispozitive sunt capabile sa zboare fara sa fie pilotate de o persoana. Asadar, prima drona a fost conceputa in scopuri militare, pentru a supraveghea sau bombarda anumite locatii. Ulterior, dronele au fost lansate si in scopuri comerciale. In prezent, sunt folosite atat de profesionisti pentru a filma de la inaltime anumite evenimente, cat si de alte categorii de consumatori, fiind un gadget cu care iti poti petrece timpul liber si te poti distra.

Drona Arcade DROCAM1 – este cea mai accesibila drona de pe site-ul nostru, pretul acesteia variind in jurul sumei de 170 lei. Este un dispozitiv ideal pentru incepatori sau pentru copii, deoarece se controleaza printr-o telecomanda radio. Ca dotari, aceasta beneficiaza de giroscop de stabilitate pe toate cele 6 axe si de LED-uri multicolore care ii permit utilizatorului sa o controleze chiar si pe timp de noapte.

d1111

Drona Arcade DROCAM3 – este versiunea mai performanta a modelului DROCAM1, fiind comercializata cu mai multe dotari. Pretul acestui model este de aproximativ 300 de lei. Giroscopul este prezent pe toate cele 6 axe si ajuta utilizatorul sa controleze mai usor dispozitivul. Si acest model este controlat prin telecomanda radio cu o raza de operare de pana la 100m. LED-urile multicolore, impreuna cu o camera de 3 megapixeli ajuta in special la utilizarea pe timp de noapte.

d3333

Drona Arcade DROCAM4 – Este cea mai performanta drona comercializata de catre cei de la Arcade si se adreseaza in special pasionatilor, datorita formei si a caracteristicilor tehnice. Acest model se poate achizitiona de pe site-ul EuroGsm la pretul de 360 de lei. Dotarile sunt identice cu cele ale modelului DROCAM3, singurul criteriu de departajare dintre cele 2 modele fiind forma. Mai exact, DROCAM4 este mult mai aerodinamica, iar materialele au o calitate sporita.

d4444

Minidrona Parrot Jumping Sumo – daca modelele anterioare au fost drone aeriene, acest model este o drona exclusiv terestra. Pretul de achizitie este de 600 de lei. O recomandam tuturor categoriilor de varsta, deoarece asigura atat o sursa de divertisment, cat si un rol extrem de util de depasire a obstacolelor datorita arcurilor din dotare. Modelul are o raza de actiune de pana la 60 de metri in camp deschis si 30 de metri in interior, iar viteza pe care o poate atinge este de 2m/s. Datorita arcurilor, este capabila sa efectueze sarituri de pana la 80 de cm, atat in lungime cat si in inaltime. Printre specificatii se numara frecventa de raspuns – Wideband, DSP – procesare digitala a sunetului si microfonul Omni Directional cu filtru de zgomot.

parrot_jumping_sumo_side

Minidrona Parrot Rolling Spider –poate fi folosita atat ca o drona terestra, cat si ca una aeriana. Pretul acesteia este de 475 de lei si o recomandam in special celor care au mai folosit un astfel de dispozitiv. Datorita dimensiunilor sale este o drona compacta. Minidrona poate fi controlata de pe telefonul mobil cu ajutorul aplicatiei FreeFlight 3, disponibila pe Android si pe iOS. Este capabila sa efectueze viraje de 90 sau 180 de grade dintr-o singura atingere pe ecranul telefonului mobil. Rotile detasabile ii permit sa se deplaseze atat pe podea, cat si pe pereti sau tavan. In cazul unui impact, drona este echipata cu sistem de decuplare a elicelor, astfel nu deterioreaza obiectele din jur. Camera verticala aflata in dotare ii permite sa efectueze fotografii din aer printr-o apasare a butonului dedicat, din aplicatie. Fotografiile se salveaza initial in memoria dronei, aceasta fiind suficienta pentru a efectua cateva sute de fotografii. Ulterior, fotografiile pot fi transferate in memoria telefonului mobil cu ajutorul aplicatiei.

parrot_rolling_spider

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook