Pentru a putea realiza un top 5 al celor mai bune programe antivirus pentru telefon si tableta, trebuie sa definim, in primul rand, rolul unui astfel de program. Un antivirus este un program care se instaleaza pe telefonul sau tableta personala, pentru a proteja device-ul de asa numitele programe malware. Cuvantul malware este un termen folosit pentru acele programe create cu scopul de a ingreuna sau impiedica functionarea optima a terminalului nostru mobil. Termenul de malware este rezultatul unei fuziuni de cuvinte: malicious – care inseamna rau intentionat – si software – care se refera la un sistem de functionare . Programele malware pot fi virusi, cai troieni, programe de tip spyware sau chiar viermi, care, pe langa abilitatile de a ingreuna un sistem de operare, mai au si rolul de a sustrage documente personale din dispozitivul nostru.

Toate sistemele de operare pentru terminalele mobile (Android, iOS, Windows) pot fi infectate cu fisiere malware, in pofida opiniei generale a societatii. Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandam cu tarie utilizarea unei aplicatii antivirus.

1.Bitdefender Antivirus Free – este o aplicatie 100% romaneasca, recunoscuta atat la nivel national, cat si peste hotare pentru capacitatile sale. Aceasta aplicatie este adresata exclusiv sistemului de operare Android si reprezinta un pasaport romanesc de cea mai buna calitate. In cadrul acestei aplicatii nu avem acces decat la functiile de baza: scanare rapida si eliminarea fisierelor infectate de pe dispozitivul nostru. Insa, daca vom descarca din Magazin Play si Bitdefender Mobile Security, atunci aplicatia va deveni una mult mai complexa. BMS ne ofera scanare antivirus, securizarea aplicatiilor, securitate pentru navigare web, antifurt si blocarea anumitor aplicatii la care dorim sa avem doar acces personal. Atentie, insa, pentru a utiliza BMS este nevoie sa achitam contravaloarea acesteia, deoarece perioada de proba este de 2 saptamani. – este o aplicatie 100% romaneasca, recunoscuta atat la nivel national, cat si peste hotare pentru capacitatile sale. Aceasta aplicatie este adresata exclusiv sistemului de operare Android si reprezinta un pasaport romanesc de cea mai buna calitate. In cadrul acestei aplicatii nu avem acces decat la functiile de baza: scanare rapida si eliminarea fisierelor infectate de pe dispozitivul nostru. Insa, daca vom descarca din Magazin Play si Bitdefender Mobile Security, atunci aplicatia va deveni una mult mai complexa. BMS ne ofera scanare antivirus, securizarea aplicatiilor, securitate pentru navigare web, antifurt si blocarea anumitor aplicatii la care dorim sa avem doar acces personal. Atentie, insa, pentru a utiliza BMS este nevoie sa achitam contravaloarea acesteia, deoarece perioada de proba este de 2 saptamani.

picBoxAvFree

2.CM Security – este aplicatia de securitate cu cele mai multe descarcari din Magazin Play (aproximativ 15 milioane), iar producatorul ne va aminti acest lucru atunci cand o vom accesa, printr-un mesaj central amplasat in partea de sus cu textul “AV-TEST’s most frequent #1 app”. Prin intermediul ei, avem acces la o gama extrem de variata de setari pentru securizarea dispozitivului nostru. Aceste metode de securitate cuprind functii precum: securizarea aplicatiilor, a conexiunii Wi-Fi, scanarea cardurilor de memorie introduse in dispozitiv, gestionarea apelurilor primite si blocarea numerelor de la care nu dorim sa primim apeluri, configurarea browserului de internet pe modul privat si functia pentru a repera zona in care se afla dispozitivul nostru. Pe langa cele enumerate, aplicatia mai dispune de alte doua functii: curatarea fisierelor inutile ramase in urma dezinstalarii anumitor aplicatii si impulsionarea vitezei de raspuns a dispozitivului, prin inchiderea aplicatiilor care ruleaza in background.

CM-Security-for-PC-Windows-78Vista-and-Mac

3.AVG Antivirus – este a treia aplicatie antivirus destinata sistemului de operare Android, din acest top, si a 2-a ca numar de descarcari din Magazin Play. Nu este la fel de complexa precum cele mentionate anterior, dar este la fel de utila. In aceasta aplicatie avem acces la 4 functii: protectie antivirus, stimularea performantelor dispozitivului, sistem antifurt si securizarea anumitor aplicatii, prin aplicarea unui cod care conditioneaza utilizarea acestora. Principalul atu al acestei aplicatii este dimensiunea redusa (37 MB), fiind ideala pentru dispozitivele cu spatiu de stocare de mici dimensiuni.

avg-antivirus-android

4.F-Secure Safe – este o aplicatie antivirus destinata exclusiv sistemului de operare iOS. FSS este un antivirus ideal, avand la baza o interfata placuta si extrem de utila, care permite o utilizare rapida si fara dificultati.  In cadrul acestei aplicatii avem acces la functii precum navigare securizata prin intermediul browserului, localizarea dispozitivului si sfaturi pentru utilizare in siguranta a dispozitivului. Insa marele avantaj al acestei aplicatii este filtrul de control parental. Cu ajutorul acestui filtru, putem restrictiona accesul copiilor la dispozitiv. De exemplu, putem seta un anumit interval orar in care copiii pot folosi dispozitivul, putem bloca anumite continuturi care ar putea sa dauneze acestora, sau putem securiza dispozitivul.

d70417791a1137303a811fb66aab2cd4_screen_384x640

5.Lookout – este o aplicatie care si-a facut un renume in special datorita serviciului de localizare a dispozitivului. Totodata, aplicatia este si un excelent antivirus si sistem de gestionare a dispozitivului si este disponibila atat pe iOS, cat si pe Android. In aceasta aplicatie avem optiuni pentru securizarea dispozitivului, mod de backup, pentru recuperare de date, si recunoscutul serviciu de localizare a dispozitivului. In cadrul serviciului de securizare a dispozitivului, aplicatia dispune atat de securizarea aplicatiilor, cat si a sistemului de operare, pentru a evita contactul cu fisiere de tipul malware.

look3

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentHuawei a introdus la vanzare mult asteptatul Mate 8.
Articolul următorReview Vonino Kids Watch 2
Cosmin prefera telebletele/phablet-urile pe Android, iar Samsung Galaxy Note2 N7100 este febletea lui. Droid-ul e atat de bine inradacinat in ecosistemul lui incat, indiferent de producatorul device-ului, telefoanele Windows Phone 8 sunt musca tsetse pentru el.