Nevoia de siguranta a informatiilor si a apelurilor telefonice a fost intotdeauna o prioritate pentru anumiti utilizatori, astfel ca de-a lungul timpului au aparut diverse de modele de telefoane care promiteau o siguranta maxima pentru cei care le folosesc. Odata cu aparatia smartphone-urilor conectate la internet riscurile au crescut si mai mult, iar companiile au inceput sa produca telefoane din ce in ce mai complexe si mai sigure. Mai jos este un top al celor mai sigure dispozitive mobile disponibile in acest moment pe piata.

5. Boeing Black

Este un smartphone care promite mult in materie de siguranta , fiind creat de gigantul aeorospatial Boeing. Smartphone-ul poarta numele generic “Black” si vine cu transmisii de date securizate atat pentru conectarea la retelele publice cat si la cele private. Acest aspect a facut ca acest model sa fie aprobat spre utilizare in Departamentul de Aparare al SUA.

In cazul utilizarii neautorizate sau a incercarii de a accesa informatii din dispozitiv, Boeing Black este programat sa se autodistruga.

Smartphone-ul, care are la baza sistemul Android este unul dintre cele mai sigure astfel de device-uri si costa aproximativ 629 de dolari.

boeing-black

4.Turing Phone

Turing Phone este un alt device super securizat care promite protectie totala impotriva actiunilor de tip hacking. In timp ce niciun telefon, sau alt dispozitiv, nu este complet imun la atacurile hackerilor, Turing Phone este aproape impenetrabil. Care este secretul? Un chip hardware care autentifica criptarea la nivel local, astfel ca nu mai este nevoie de un server pentru certificare. Telefonul ruleaza ultima versiune de Android, care include si criptarea dispozitivului.

turing10_2040.0

3. Blackphone 2

Se spune despre BlackPhone ca este cel mai sigur telefon de pe piata, acesta ajungand deja la a doua generatie. BlackPhone 2 vine cu o varianta de Android modificata pentru un plus de siguranta, numita PrivatOS 1.1 si intreaga suita de aplicatii Silent Circle, care cripteaza mesajele text si apelurile de voce.

Specificatiile noulu iBlackPhone includ un procesor octa-core si un display de 5.5 inch cu rezolutie FullHD.

Angle-frontBack_homescreen_v2

2.Teorem

Folosit chiar de catre presedintele Frantei, smartphone-ul Teorem este construit de compania Thales Group. Acesta protejeaza atat mesajele text cat si apelurile de voce. Telefonul, care este cu clapeta, vine cu un LED de notificare care semnalizeaza utilizitaorului daca apelul este sigur sau nu. De asemenea, telefonul este construit de asa natura incat extragerea de date de pe el este imposibila. In caz de nevoie, Teorem poate fi conectat la o linie de telefonie fixa si folosit ca si telefon de birou.

image

1. Sectera Edge

Sectera Edge cu siguranta nu poate fi catalogat drep un telefon frumos, insa este poate cel mai sigur astfel de device existent la ora actuala. Este un smartphone conceput pentru persoane importante din industria si guvernul american. Telefonul, cosntruit de catre General Dynamics, este certificat de catre Agentia Nationala de Securitate a SUA si este eligibil pentru utilizare in retelele guvernamentale. Dispozitivul ruleaza o varianta modificata de Windows si are un design de tip PDA cu tastatura fizica. Pretul lui Sectera Edge este de aproximativ 3000 de dolari.

generaldynamics_secteraedge

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentReview One Plus X
Articolul următorE-Boda Smart Time 100 review
Sony Xperia XZ2 va ocupa mereu un loc in topul preferintelor lui Marius. Pasionat de Android, geek-ul de fata nu zaboveste cand vine vorba de avantajele sau dezavantajele unui terminal si le puncteaza prin experienta sa de connoisseur. Este o persoana activa, care in timpul liber se delecteaza la un meci amical de fotbal.