Despre unele lucruri care crezi ca par simple ajung la final sa para mai complexe, asa este si cazul structurarii programului tau pe ore, zile si saptamani de care depinde in mare masura buna guvernare a timpului tau de lucru, fie ca vorbim despre sedintele importante la job, sedintele de la sala de fitness sau iesitul in oras cu prietenii. Problema cu calendarele analoage este ca necesita prea mult timp pentru gestionarea lor si au devenit ineficiente in aceste vremuri tot mai dinamice, pe cand calendarele digitale sunt mai potrivite si eficiente prin faptul ca iti trimit notificari, sunt mai usor de personalizat si le poti lua cu tine oriunde.

Google Calendar te poate ajuta sa iti eficientizezi timpul. De la programarea intalnirilor la conectarea cu oameni din lumea intreaga, acest calendar iti aduce mai multe beneficii. Nu iti aminteste doar ce zi este astazi, rolul lui fiind acela de a te mentine pe drumul cel bun si sa fii mereu la timp acolo unde iti propui sa fii.

Chiar daca esti tipul de persoana care isi programeaza cea mai mare parte a activitatilor, sa te familiarizezi cu functionalitatile din Google Calendar sau optiunile mai putin cunoscute, necesita mult timp de care este posibil sa nu dispui daca ai deja un program prea incarcat. Tocmai de aceea, in randurile care urmeaza ti-am pregatit cele mai importante sfaturi si functionalitati menite sa iti recupereze timpul tau pretios.

1. Creeaza calendare noi pentru diverse aspecte ale vietii tale

Cand utilizezi prima data aplicatia, dispui de un singur calendar cu care sa incepi. Dar, daca vrei sa utilizezi calendarul pentru scopuri multiple, poti crea un nou calendar pentru fiecare parte a zilei, astfel incat sa-ti fie mai la indemana si a le tine evidenta mai usor. Este bine de stiut ca fiecare calendar poate fi colorat dupa bunul tau plac ca sa il observi mai rapid.

2. “Negociaza” timpul de intalnire

Nu de fiecare data disponibilitatea unei persoane corespunde cu timpul celeilalte. De aceea, exista doua optiuni care sa-ti usureze munca. Prima, cand creezi un eveniment, iti va arata programul liber de care dispune fiecare participant la eveniment pentru ziua aleasa, daca folosesc Google Calendar. Aceasta este o metoda concilianta si rezolva o serie de conflicte si scuze. A doua optiune propune sugerarea unui timp potrivit, astfel ca fiecare participant alege dintr-o lista generata automata ora potrivita pentru nevoile lui.

3. Etichete personalizate pentru evenimente

Pe masura ce ai mai multe evenimente create cu atat va fi mai greu sa ramai organizat. Etichetele pe care le poti adauga fiecarui eveniment in parte iti pun la dispozitie o metoda mai convenabila pentru a tine pasul cu angajamentele tale.
Functionalitatea aceasta iti permite sa grupezi evenimentele pe categorii si, mai mult de atat, ai libertate completa asupra denumirii acestora.

4. Adauga link pentru conferinta video

Atunci cand creezi evenimentul ai posibilitatea de a adauga link-ul pe care participantii sa-l acceseze pentru conferinta video si care poate sustine pana la 100 participanti. Incredibil de usor de atins, nu trebuie decat sa cauti butonul de Google Meet si un link va fi automat generat si inclus in invitatie.

5. Seteaza remindere pentru evenimente

Daca ti-ai programat un eveniment in calendar cu cateva saptamani sau luni inainte, ai putea sa iti setezi un reminder inaine ca acesta sa aiba loc, caci este de ajutor cand ai de facut anumite planuri inainte. De exemplu, faci o vizita de familie si stii ca ai de cutreierat magazinele pentru cadourile potrivite. Pentru a seta un astfel de reminder, din aplicatia telefonului cauta butonul de “+” din partea dreapta de jos a ecranului, selecteaza optiunea “Reminder” si finalizeaza setarile in functie de nevoile tale.

6. Adauga evenimente din Facebook pe Google Calendar

De la ziua de nastere a prietenilor la urmatoarea intalnire de la clubul de carte pana la concertul unei trupe preferate de peste cateva luni, toate acestea pot fi exportate din Facebook Events in Google Calendar. Iata cum se pot realiza acesti pasi din browser-ul tau web: in pagina de Facebook cauta tab-ul dedicat evenimentelor, acceseaza-l si cauta evenimentele la care ai raspuns ca doresti sa participi, iar in dreptul fiecaruia vei vedea butonul cu cele trei puncte de unde dai click pe optiunea de adaugare in calendar si care iti va descarca un fisier. Odata descarcat, intra in Google Calendar, apoi la “Setari” si mai departe, da click pe “Importati si exportati” pentru a finaliza procesul.

Concluzie

A invata cum sa folosesti Google Calendar va avea un impact major si benefic asupra organizarii mai fructuoase a timpului tau, proceselor si metodelor de lucru. De la programarea la medic pana la sedintele importante de la job, vei observa mai putin stres si mai multa usurinta in planificarea programului tau decat alt calendar. Asadar, daca esti in cautarea unei planificari mai eficiente a timpului tau sau vrei sa-ti creezi o rutina zilnica, Google Calendar poate deveni prietenul tau de nadejde.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook