Cei de la Google au dezvoltat un tool impresionat pe care-l vei gasi util in activitatile desfasurate de zi cu zi. Mergi in concediu si ai nevoie sa traduci in timp real anumite informatii sau vezi un loc frumos si vrei sa afli mai multe despre acesta? Aplicatia Google Lens te va ajuta sa explorezi lucrurile pe care le vezi, sa traduci texte rapid, sa cauti obiecte pentru cumparaturi, sa iti faci temele si multe altele. Impresionat este faptul ca poti face toate acestea cu ajutorul camerei de pe telefon, rapid si simplu.

Google Lens este disponibila atat pe Android, cat si pe iOS, dezvoltandu-se in timp si integrari cu Google Photos, Google Assistant, browser Chrome s.a.

Aplicatia compara fotografia pe care ai facut-o sau chiar imaginea pe care o vezi pe camera cu o baza de date uriasa de imagini de pe web. Algoritmii sorteaza si clasifica imaginile indexate tinand cont de cat de asemanator arata cu fotografia ta.

Indiferent de modul in care folosesti Google Lens de pe smartphone, vei vedea un buton mare si un glisor care iti permite sa schimbi modul de cautare in:

  • Traducere
  • Text
  • Cautare
  • Teme
  • Cumparaturi
  • Locuri
  • Cina

In aplicatie poti folosi screenshoturi, fotografii din galeria ta sau imagini in timp real. Iti prezentam cele mai importante lucruri pe care le poti face cu Google Lens si care te vor ajuta in activitatile tale:

1. Traducere texte din imagini

Ti s-a intamplat vreodata sa fii intr-o alta tara si sa nu intelegi anumite indicatii sau sa citesti o carte si sa ai nevoie de traducerea anumitor cuvinte? Google Lens vine in ajutor cu functia vizuala de traducere in multe limbi straine. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi din aplicatie functia Traducere si sa pozitionezi camera telefonului spre textele pe care vrei sa le traduci. Google va recunoaste automat limba si va suprapune textul tradus peste cel original. Dupa ce ai textul tradus, poti aplica si alte optiuni utile precum: copiere in alta parte, ascultare text, redirectionare in alte aplicatii. Vezi mai multe in imaginile de mai jos.

2. Cauti o denumire pentru plante

Tocmai ce ti-ai cumparat o planta si vrei sa citesti mai multe despre cum sa o uzi, cat soare are nevoie si alte informatii utile ca sa nu se usuce. Cu Google Lens o poti cauta rapid, pozitionezi camera spre floare si folosesti optiunea de Cautare. Google va compara imaginea si va afisa informatii cu plante asemanatoare si in cele mai multe cazuri va fi exact planta pe care o vezi in imagine.

Un alt scenariu real pe care dorim sa il impartasim. Esti intr-o drumetie, vezi mai multe ciuperci si vrei sa stii pe care le poti culege pentru o face o masa copioasa? Si in aceasta situatie, Google Lens iti vine in ajutor si iti arata denumirile ciupercilor pe care le vezi, evitand astfel riscul de a nu fi daunatoare pentru corp.

3. Cauti denumiri ale locurilor pe care le-ai vizitat

Te-ai intors din concediu cu sute de fotografii si vrei sa vezi exact locurile pe care le-ai vizitat? Intri in aplicatie, selectezi imaginea cu acele locuri favorite, folosesti optiunea de Cautare si Google Lens iti va afisa rezultatele cu locurile asemanatoare.

4. Salvezi datele de contact de pe o carte de vizita

Ai fost la o conferinta importanta si vrei sa salvezi datele de pe mai multe carti de vizita primite? Cu Google Lens este foarte simplu, pozitionezi cartea de vizita in dreptul camerei, folosesti optiunea Text, faci o poza si dupa poti copia usor ce date doresti de pe cartea de vizita. In acest mod poti suna sau trimite e-mail mult mai rapid.

5. Cauti obiectele preferate

Vezi la un prieten o pereche de casti si vrei sa cauti caracteristicile acestora? Folosind optiunea de Cumparaturi din Google Lens o sa gasesti rapid obiectele pentru care doresti sa afli mai multe detalii. In plus, atunci cand esti la cumparaturi poti folosi aceasta optiune utilizand codul de bare al unui produs.

6. Vezi in timp real date despre locurile pe care le vizitezi

Esti in vancata si vrei sa afli mai multe despre un loc pe care il vizitezi? Folosind optiunea Locuri in Google Lens, pozitionezi camera spre cladirea pe care o vezi si aplicatia iti va afisa exact informatii de pe Google despre locul respectiv.

7. Accesezi un link direct de pe imagine

La fel ca in cazul cartilor de vizita, poti folosi Google Lens pentru a accesa direct un link din cartea pe care o citesti sau de pe imaginea pe care ai primit-o de la un prieten.

Google Lens ofera o multime de functii care te vor ajuta in activitatile pe care le faci in fiecare zi, economisind timp si energie. Tie iti place aceasta aplicatie? Spune-ne mai multe in comentariile de mai jos.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook