Aplicatiile GPS te ajuta sa te deplasezi aproape oriunde, in tara sau in afara. Totusi, ce se va intampla cand te afli intr-o zona fara semnal sau fara acces la Internet. O recenta intamplare a fost in calatoria in Serbia si Muntenegru, aceste tari nefiind in Uniunea Europeana a facut ca roamingul sa fie scump. In plus, nu ai mereu nevoie doar de GPS atunci cand calatoresti – aceste aplicatii pot sa ofere informatii privind limita de viteza, benzinariile disponibile, camere video etc.

Fie ca explorezi un nou oras si ai dezactivat roamingul de date sau conduci intr-o zona fara semnal, iata 5 aplicatii pentru GPS offline pentru Android. Acestea sunt testate de echipa noastra si stim ca te vor ajuta in cele mai critice momente.

Google Maps

Aceasta aplicatie este in topul preferintelor utilizatorilor de harti online si offline , insa functiile sale sunt limitate atunci cand vrei sa navighezi fara conexiune la Internet. In plus, necesita sa descarci hartile inainte de a porni in calatorie.

Iata cum poti folosi Google Maps offline:

  • Din ecranul Home cauti tara pe care vrei sa o vizitezi
  • Folosesti butonul cu 3 puncte din partea dreapta a barei de cautare
  • Din meniul care iti apare dupa pasul 2, atinge “Download offline map”
  • Selecteaza zona pentru harta si atinge butonul Download (din parea dreapta jos)

De mentionat ca vei putea vedea doar indicatiile rutiere si nu poti vedea mai multe despre locurile pe care vrei sa le vizitezi, despre trafic, rute alternative, locuri unde sa iei cina etc.

In situatia in care detii un smartphone Huawei si nu ai acces la serviciile Google, o alternativa buna pentru tine este Petal Maps. O poti descarca din magazinul AppGallery. Cu ajutorul acestei aplicatii ai acces la harti din peste 100 de tari si le poti folosi la fel ca Google Maps, fara conexiune la Internet.

Sygic

Una dintre cele mai folosite aplicatii GPS offline din magazinul Google Play este Sygic. Am avut ocazia sa o testam in alte tari si se comporta exceptional, neavand lag sau date eronate. Cei de la Sygic au un acord cu TomTom, oferind harti offline pentru orice tara din lume. Sygic este disponibila atat gratuit cat si in varianta premium, cu plata. In momentul in care descarci aplicatia, ai optiunea de a testa varianta premium timp de 7 zile. Este important de remarcat ca aceasta aplicatie ofera actualizari gratuite a hartilor, navigare GPS cu ghid local dedicat pentru momentele cand conduci. La intersectii sau schimbari de benzi mareste intr-un chenar separat imaginea ca sa fie mai usor de inteles in ce directie se merge. De asemenea, ofera indicatii dedicate si pietonilor.

Daca ai conexiune la Internet, Sygic te va anunta care sunt cele mai accesibile parcari, ce benzinarii ai in apropiere, precum si informatii despre viitoarele camere de viteza.

Mapy.cz

Cu ajutorul aplicatiei Mapy.cz nu te vei pierde niciodata. Atunci cand nu ai Internet, poti utiliza harti descarcate din intreaga lume, le poti salva si sorta calatoriile, poti planifica rute exact cum doresti. Este o aplicatie care ofera inclusiv trasee de bicicleta sau pentru pietoni.

HereWeGo

Aplicatia HereWeGo ofera o navigare GPS clara si simpla de folosit. Este compatibila cu Android auto si ofera detalii clare legate de destinatie. In plus, poti crea o colectie cu locurile pe care vrei sa le vizitezi. La prima testare am observat ca alege ruta cea mai scurta si nu cea mai sigura. La o navigare din Serbia spre Muntenegru, aplicatia ne-a ghidat prin Kosovo, fiind o tara cu conflict. In schimb, celelalte aplicatii GPS ne-au ghidat foarte bine prin Serbia spre destinatia finala.

Exista multe aplicatii navigare GPS offline pentru Android, cele de mai sus raman in topul preferintelor utilizatorilor. Speram sa va fie de real ajutor atunci cand sunteti intr-o zona fara conexiune la Internet si sa va bucurati de calatorii in tari straine.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook