Anul 2016 nu a avut un avant foarte mare in materie de tehnologie mobila pentru toti producatorii. Totusi, avem cateva exemple demne de luat in seama. In cele ce urmeaza, vom face cate o scurta descriere pentru fiecare model care s-a facut remarcat.

  1. Primul loc este ocupat de Samsung Galaxy S7 Edge – poate cea mai spectaculoasa aparitie din partea companiei coreene. S7 Edge se remarca prin cumulul de functii si caracteristici invatate de la modelele anterioare.

Cu toate ca rezolutia de 12MP a camerei foto nu este punctul forte, fotografiile realizate cu acest model se clasifica printre cele mai bune din categoria dispozitivului.

  1. Google Pixel. In ceea ce priveste finisajele, Google Pixel este clar cel mai bun dispozitiv din familia Nexus. Ideea este intarita si de interiorul creat pentru Pixel. Aici ne referim la design-ul meniurilor si imaginile de inalta calitate, care pun in evidenta calitatea superioara a ecranului si a componentelor care il mentin in functiune. Google a venit de aceasta data cu un dispozitiv realmente competitiv prin design, hardware de exceptie si performante foarte bune.

 

  1. OnePlus 3. La editia a treia, OnePlus s-a hotarat sa arate cu adevarat lumii ca nu mai este doar un flagship killer, ci si un gentleman rafinat prin stil si design. Caracteristicile avangardiste il aduc inca o data in topul preferintelor pasionatilor de tehnologie si mai ales ale celor care doresc sa experimenteze fiorul testarii de noi softuri. Cei 6GB RAM sunt o premiera pentru un dispozitiv mobil de aceasta talie, ruland aplicatiile fara a sta pe ganduri. Carcasa metalica frumos finisata vine in completarea celorlalte beneficii aduse de partea hardware.4. Mult ravnitul iPhone s-a lansat in a zecea editie sub numele de iPhone 7, cu doi frati mai mari – 7 Plus si 7 Pro. Prin cele doua din urma, copiaza oarecum strategia Samsung cu device-urile Note, utilizate preponderent de oamenii de afaceri si de catre cei cu o agenda foarte ocupata.

Sursele de putere sunt distincte, pornind de la 1.960 mAh pentru iPhone 7, comparativ cu 1.715 mAh la iPhone 6S.

Modelele s-au calificat pentru iOS 10, iar memoria interna cu care se produc s-a extins, ajungand pana la 256 GB. Desi este un model nou, iPhone 7 nu a venit cu o inovatie reala asa cum ne-a obisnuit pe vremea cand Steve Jobs conducea compania.

5. Numarul 5, dar nu neaparat si pe locul 5, LG G5 se face remarcat cu un display de 5,3″ si rezolutie 2K 1440×2560. Design-ul s-a mentinut de la modelele precedente, cu forme rotunjite si un finisaj placut la atingere. Desi pare ca a pierdut teren in lupta cu Samsung sau alte mari companii, LG se mentine cu acest flagship prin functiile si design-ul caracteristic. In plus, este ajutat de upgrade-urile constante si hardware-ul similar cu cel al lui Galaxy S7, procesor Qualcomm si 4GB RAM.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook