Ca in fiecare an, Google si-a obisnuit utilizatorii sa lanseze o noua versiune de Android, iar cel mai incitant aspect consta in faptul ca urmareste un pattern pentru a acoperi nevoile diversificate ale utilizatorilor. Cu Android 12, Google a marcat cea mai importanta schimbare de design de la Android 5 Lollipop incoace datorita lui Material You. Noua filosofie de design impreuna cu o lista generoasa de noi functionalitati au facut ca Android 12 sa arate si sa se comporte radical diferit fata de reiteratiile anteriore. Android 13 a venit apoi si a continuit traditia, aducand multe schimbari estetice importante. Acum, cu Android 14, ne asteptam la cel putin atat de multe schimbari.

Google a renuntat la numele alternative de prajituri pentru sistemul sau de operare Android 10. Totusi, intreruperea traditiei nu a continuat multa vreme, Android 11 s-a numit Red Velvet, Android 12 a primit numele de Con de Zapada, iar Android 13 s-a numit Tiramisu. Pentru Android 14, asteptam ca Google sa ii ofere un nume la fel de inventiv ca pana acum. 

Deocamdata nu se cunoaste o data exacta de lansare pentru Android 14, insa banuim ca va urma acelasi calendar ca la lansarile anterioare. De exemplu, Android 13 a devenit public pentru developeri in februarie 2022, urmat de patru lansari beta pana la lansarea finala. Ne asteptam ca si Android 14 sa indeplineasca acelasi calendar, urmand ca lansarile sa aiba loc cam in acelasi timp anul viitor.

Daca ai un telefon Google Pixel, precum noua serie Google Pixel 7, poti sta fara griji caci vei fi cu siguranta inclus pe lista telefoanelor disponibile care pot testa sistemul de operare inainte de lansarea oficiala.

Google Pixel 7 Android
Sursa foto: store.google.com

Pe langa Google, ne asteptam ca si alte companii sa fie inclusa pe lista testerilor, precum OnePlus, Xiaomi si Samsung.

Asadar, la ce ne putem astepta de la viitorul Android 14? Vom zice la revedere functionalitatii “Android Beam” si vom imbratisa comunicarea prin satelit. Cu Android Beam puteam conecta doua telefoane si transfera mai rapid informatii intre ele. Desi a fost inlocuita cu Nearby Share, care esential face acelasi lucru, se pare Google va renunta de tot la ea. 

Odata cu seria iPhone 14 care a introdus recent comunicarea prin satelit in cazul situatiilor de urgenta, aceasta noua imbunatatire a pus presiune pe umerii Google, fiind un trend inspre care se indreapta industria. Potrivit vicepresedintelui de la Google pentru divizia Android, Hiroshi Lockheimer, Google isi indreapta atentia spre a construi sateliti pentru o comunicare mai eficienta si este incantat pentru viitoare parteneriate cu producatori care vor sa implementeze aceasta noua tehnologie.

Desi stim ca nu vom vedea Android 14 pana la inceputul anului viitor, Google a confirmat deja ca lucreaza la dezvoltarea acestuia si, dupa cum este bine-cunoscut suportul pentru telefoanele Pixel, si de data aceasta lista este generoasa: Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 4, Pixel 4a 5G, Pixel 4XL, Pixel 5 si Pixel 5XL.

Sursa foto principala: Dealntech.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook