iOS 17 este asteptat de lansare catre marele public in toamna anului acesta, la evenimentul anul WWDC 2023, inlocuind iOS 16 ca ultimul sistem de procesare pentru telefoanele iPhone. Deocamdata cea mai mare parte din viitoarele schimbari sunt la nivel de zvonuri, insa acestea includ noi aparitii pe partea de widget-uri, acces la magazine terte pentru descarcarea aplicatiilor si imbunatiri majore serviciului propriu de mesagerie iMessage.

Functionalitati

Fiecare update major vine insotit odata cu aparitia unei noi versiuni de iOS, anul trecut cu iOS 16 inregistrandu-se schimbari semnificative asupra functiilor de personalizare a ecranului de inchidre, dar si posibilitatea de anulare a unui mesaj trimis, analiza medicatiei din aplicatia Health, functia SharePlay in Mesaje si functia Safety Check.

ios-16

Ne dorim ca Apple sa continue traditia cu iOS 17 introducand elemente noi si imbunatatindu-le pe cele deja existente. Intuim ca unele schimbari de baza vor fi asupra functionarii asistentului virtual Siri in modul offline, imbunatatiri ale accesibilitatii, stabilitate a soft-ului la nivel general, cat si imbunatatiri ale controlului notificarilor, noi moduri de folosire a mini-ecranului Dynamic Island, la fel si update-uri pentru aplicatiile uzuale precum Mail, Safari, Mesagerie si Vreme.

Compatibilitate

Ultimele modele iPhone din precendentii ani vor fi cel mai sigur compatibile, insa nu cunoastem cu siguranta care sunt cu exactitate modelele respective pana cand Apple nu face o precizare oficiala cu privire la acest fapt. Ca si model de referinta, iOS 16 functioneaza pe modelele de mai jos, astfel ca si iOS 17 va fi compatibil pentru aproape aceleasi modele.

  • Phone Pro Max (11 si urmatoarele)
  • iPhone Pro (11 si urmatoarele)
  • iPhone (11 si urmatoarele)
  • iPhone mini (12 si urmatoarele)
  • iPhone SE (a doua generatie si urmatoarele)
  • iPhone XR, XS, and XS Max

iOS16 se mai gaseste si pe modelele iPhone 8/8+ si iPhone X, insa din cauza anului tarziu ale aparitiei pe piata, compania a incetat sa mai ofere suport de software, iar in consecinta nu vor fi eligibile pentru iOS 17.

Ce ne dorim de la viitorul iOS 17

Ne dorim ca Apple sa introduca in sfarsit un sistem de control mai complex asupra notificarilor, o functionalitate ceruta deja de ani de zile de catre utilizatorii sai. Ne mai dorim si o metoda mai usoara de curatare a utilizarii memoriei RAM pentru aplicatiile care sunt in uz. De exemplu, Android ofera un control mai bun asupra modului in care notificarile apar pe ecran si permisiunile setate pentru acestea.

Sursa foto: XDA-developers.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook