Apple iPhone SE 4 este in dezvoltare si planuit sa fie lansat in 2023 conform planurilor Apple si a informatiilor aparute in mediul online. Apple si-a actualizat seria de telefoane entry-level la inceputul lunii martie, adaugand cateva mici imbunatatiri la nivel de performanta si implicit pret. Chiar si asa, design-ul imbatranit odata cu vremea si upgrade-urile minimale au facut ca iPhone SE 2022 sa fie adoptat cu entuziasm. Multi utilizatori astepteapta lansarea noii generatii si spera ca Apple sa aduca schimbari mai radicale noului device.

iPhone SE este caracterizat ca un telefon, aducand performanta de flagship la jumatate din pretul telefoanelor high-end Apple. Inconvenientul adus publicului cu acest telefon il reprezinta design-ul si display-ul care impart aceleasi caracteristici cu iPhone 8, telefon lansat de mult, in anul 2017. Cu siguranta arata putin depasit in comparatie cu competitia venita din partea smartphone-urilor mid-range Android. Zvonurile sugereaza ca odata cu aparitia generatiei patru vom vedea un design complet schimbat pentru acest model.

Design

In ceea ce priveste constructia, se vehiculeaza ca iPhone SE 4 va avea un ecran mai mare, posibil intre 5,7 si 6,1 inchi, renundu-se la designul imbatranit al lui iPhone 8 si inlocuirea lui cu unul mai nou, posibil sa fie cel al lui iPhone XR. Nu se stie, totusi, daca va pastra aceleasi dimensiuni mari ale notch-ului sau va avea unul mai mic. In continuare, se va pastra deblocarea prin Face ID, insa se doreste renuntarea la deblocarea prin amprenta care se realiza cu ajutorul butonului de home. 

Ne asteptam ca ecranul sa ramana in continuare unul LCD cu rata de refresh de 60Hz, mai ales intrucat modele iPhone 14 nu au nici ele rata de refresh mai mare. Pastrand in continuare o nota negativa si subliniind intentia Apple de a face clara distinctia pentru modelul entry-level, cel mai probabil ca nici incarcarea wireless nu va fi inclusa.

Procesor

Foarte putine zvonuri despre iPhone 4 SE sunt vehiculate la momentul de fata, ceea ce stim insa este ca Apple pastreaza un parcurs clar si stim ce va include si ce nu pe acest model. De exemplu, smartphone-ul isi mentine acelasi procesor ca flagship-urile lansate in toamna trecuta. Presupunand lansarea acestuia in primavara lui 2023, iPhone SE 4 va avea acelasi procesor A15 Bionic care propulseaza acum modelele din seria iPhone 14 sau chiar A16 Bionic de pe modele iPhone 14 Pro. Daca ar fi sa aducem unele justificari, Apple va lansa modelul cu A15 Bionic.

Camera

Toate device-urile de pana acum au un singur model de camera pe partea din spate. Anticipand modul in care Apple dezvolta telefoanele nu va fi nimic schimbat nici la generatia 4 a lui iPhone SE. Speram ca distinctia dintre low-end si high-end facuta prin numarul de camere de pe spate sa nu afecteze si modul de fotografiere nocturna care pana acum a lipsit. 

Ne-ar placea sa vedem pe iPhone 14 SE 4 mai multe imbunatatiri la nivel de memorie de stocare, rata de refresh a ecranului sau capacitate mai mare a bateriei si chiar un notch. Oferind publicului un telefon capabil care poate rula cele mai complexe aplicatii din App Store, 64GB de stocare chiar nu sunt suficienti pentru un telefon actual. De asemenea, o baterie mai mare ar oferi un avantaj facand ca iPhone 4 SE sa pastreze o autonomie mai mare. Acestea ar face ca modelul sa se diferentieze fata de alte smartphone-uri aflate intr-o raza similara de pret.

Sursa foto principala: Macrumors.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook