Ce poate fi mai bun decat un asistent personal, chiar daca nu conducem o companie multinationala? Raspunsul este: un asistent personal virtual, sub forma unei aplicatii integrate pe propriul smartphone.

Google Now este asistentul personal neobosit si extrem de inteligent. Acesta este intr-o oarecare masura omologul lui Cortana, asistentul personal de pe platforma Windows Phone, si al lui Siri, de pe platforma Apple. In cele ce urmeaza, vom vedea de ce este indicat sa avem un astfel de asistent si caror utilizatori se adreseaza. Pentru utilizatorii Apple, aplicatia se poate descarca din AppStore.

Aplicatia a debutat in 2012, odata cu noul sistem Android 4.1, intr-o perioada in care terenul era nesigur pentru o platforma de acest gen. La inceput a fost considerata o imbunatatire a motorului de cautare. Insa pe parcurs, pentru beneficii extra, Google Now s-a dezvoltat tot mai mult, transformandu-se in ceea ce este astazi.

Pentru a incepe, trebuie sa pornim aplicatia sau sa o instalam din Magazin Play. Pentru a configura notificarile, denumite aici Carduri, se vor urma pasii de mai jos:

 • Deschideti aplicatia Setari Google.
 • AtingetiCautare Google si Now > Carduri Now.
 • Activati „Afiseaza cardurile”.
 • Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

Pentru a accesa aplicatia, trebuie sa mentinem apasata tasta HOME a telefonului pentru cateva secunde. Conectarea acesteia cu aplicatiile Google poate duce la o sumedenie de configurari si afisari de informatii, inclusiv afisari si notificari importante din Gmail.

Iata cateva dintre cele mai interesante functii ale lui Google Now:

 

 • La acest card se vor configura adresele de acasa, de la munca si de la locurile frecventate. Aplicatia va estima in cat timp vei ajunge la destinatia favorita si va indica si cea mai scurta ruta. De asemenea, va indica momentul propice de a pleca de la birou, in functie de informatiile despre trafic si va programa plecarea in cele mai bune conditii spre casa.
 • In afara faptului ca vremea se va actualiza constant pentru a avea o situatie exacta, cardul va anticipa si anumite actiuni pentru a indica vremea in diferite zone in care vom calatori. Functia cea mai utila este ca serviciul de localizare actioneaza de fiecare data pentru a urmari fenomenele meteorologice din zona in care ne aflam.
 • Bilet de avion. In cazul in care vrem sa calatorim, avem optiunea de a seta locatia dorita si Google Now va afisa zborurile disponibile, precum si preturile biletelor de avion. Asta nu e tot – Google Now va continua monitorizarea biletelor si a tarifelor pentru a asigura utilizatorului cea mai buna optiune de calatorie in spatiul aerian.
 • Evident, acest card va afisa urmatoarele planificari pentru urmatoarele cateva zile. Cardul poate fi sincronizat si cu Google Calendar, dar poate inregistra notite si direct in aplicatia Google Now.
 • Cand aveți o intalnire, Google Now verifica traficul pentru ca dvs. sa stiti cat va dura sa ajungeti la destinatie. Primiti si o notificare cu o recomandare a orei la care ar trebui sa plecati pentru a ajunge in timp util la locatia stabilita.
 • Cardul personalizat va aduce cele mai interesante stiri din sursele selectate in cadrul aplicatiei, sau din zona in care va aflati.
 • Importanta miscarii in viata de zi cu zi este tot mai mult urmarita cu ajutorul dispozitivelor mobile, fie ca vorbim despre telefoane sau ceasuri inteligente. Acest card va informeaza permanent cu privire la activitatea fizica din ziua respectiva si poate afisa un traseu al utilizatorului.

 

Google Now se completeaza si cu Google Now Launcher, care promite fluiditate in utilizare si conectarea tuturor serviciilor Google, la o atingere. Lansatorul se poate instala pe orice sistem Android, incepand cu versiunea 4.1.

1 2 3 5

 

Asadar, sa recapitulam cele mai importante functii oferite de aplicatia Google pentru Android:

 • Cautare rapida pe web, direct de pe telefon sau tableta;
 • O multitudine de functii activate cu ajutorul vocii;
 • Obtinerea de rezultate personalizate în functie de locatie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook