Google Pixel 7a urmeaza sa paseasca pe urmele seriei Pixel 7 si este cel mai asteptat telefon de buget pentru anul acesta. Pana acum, s-au spus prea putine lucruri care sa ne dea o idee generala despre ce va oferi acest telefon. A fost un an destul de bun pentru Google cu lansarile Pixel 7 si Pixel 7 Pro care au reusit sa acceada in topul celor mai bune telefoane Android ale anului trecut. Din acest motiv atentia publicului este atintita asupra seriei A de la Google. 

Design si specificatii

Poate fi putin prematur sa speculam pretul si disponibilitatea pentru acest model, insa nu este niciodata prea devreme sa vedem cateva randari CAD posibile ale telefonului si, nesurprinzator, arata ca modelul Pixel 6a. O serie de schimbari vizuale il fac sa arate ca apartine seriei Pixel 7, avand un design familiar la modul general. 

Potrivit informatiilor de pe OnLeaks, se pare ca noul model 7a va masura 152.4 x 72.9 x 9.0mm, partea frontala a telefonului va pastra similaritati de pe Pixel 6a avand camera perforata in ecran cu margini destul de groase si o barbie mica in josul ecranului. Ramanand la capitolul ecran, voci din online sugereaza ca display-ul va avea rata de refresh de 90Hz si rezolutie Full HD, transformandu-l in primul Pixel de buget care depaseste rata de 60Hz. 

Google Pixel 7a
Sursa foto: OnLeaks

Spatele lui Google Pixel 7a ramane destul de asemanator cu cel al lui Pixel 7, ochii neantrenati avand oarecare dificultate la a distinge diferentele. Se presupune ca partea destinata camerei, acea mica protuberanta, va fi pictata cu aceeasi culoare ca si marginile telefonului.

Mai departe, ne asteptam ca procesorul Google Tensor 2 sa fie integrat pe acest model, fiind o practica normala la Google ca acelasi procesor sa fie integrat pe toate modelele seriei scoase pe piata. Si, ca la toate modelele recente Google Pixel, mufa de Jack 3.5 mm va lipsi si ea. 

Ce ne dorim pe viitorul Pixel 7a

Compania Google a decis pentru Pixel 6a sa se intoarca la vechiul senzor de 12.2MP in loc sa il pastreze pe GN1 de la Samsung prezent la celelalte modele din seria Pixel 6. Desi este unul dintre cele mai performante telefoane de buget, Pixel 6a a retrogradat la capitolul performanta a camerei. Tocmai de aceea, ne dorim un senzor nou pe viitorul 7a si este nevoie de imbunatatiri, Google fiind nevoit sa urmeze o cale care sa includa si performanta camerei.

Incarcarea rapida a fost mereu una dintre problemele avute cu Pixel. Daca Pixel 7 si 7 Pro suporta incarcare maxima de 20W, respectiv 23W, Pixel 7a va trebui la randul lui sa suporte incarcare rapida. Incarcarea rapida nu este si nu ar trebui sa fie doar o functie premium rezervata telefoanelor high-end si nu ne asteptam ca Pixel 7a sa se incarce complet in 15-30 minute, dar nici sa fie 2 ore pentru a ajunge la acest pas.

Ce ne mai dorim este ca telefonul sa aiba un pret pe care sa si-l permita majoritatea. Exista o multime de lucruri care ne plac la Pixel 6a, insa pretul sau de pornire il face dificil de recomandat. La fel este si cazul seriei Pixel 7, insa aceasta are deseori perioade de reducere. Tocmai de aceea, de ce sa nu se aplice aceasta practica a pretului redus pentru a putea achizitiona si acest smartphone care promite si speram sa ofere la fel de mult precum sunt asteptarile de la el.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook