Dupa cum stiti, cei de la Huawei au lansat Huawei Watch 3 si Huawei Watch 3 Pro, cu noul sistem de operare – HarmonyOS. Totodata, acestia au venit si cu mult doritele clarificari pentru noul model de ceas, legate de:

 Conectarea la internet;
 Salvarea bateriei;
 Cum descarci aplicatii;
 Apel de urgenta;
 Conectarea la telefon;
 Activare e-sim
 Schimbarea temelor ceasului.

In continuare, voi detalia toate setarile care trebuie facute in functie de posibilitatile de configurare disponibile.

1. Conectarea la internet
Sunt doua modalitati de a conecta ceasul la internet: prin Wi-Gi sau prin Bluetooth. Conectarea ceasului la internet prin Wi-Fi – setari > activare WLAN > conectare retea Wi-Gi. Conectarea ceasului la internet prin Bluetooth – daca ceasul este conectat la telefon, acesta va avea functia presetata automat de a utiliza datele mobile ale telefonului.

 

2. Salvarea bateriei 
Pentru a activa modul “Ultra de economisire a bateriei” va trebui sa urmati urmatorii pasi – setari > baterie > glisati si selectati “mod ultra de economisire a bateriei”. Pentru a dezactiva modul de economisire baterie intrati in meniul principal, glistati bara de notificari in jos si selectati iesire din mod ultra de economisire a bateriei.

*Atunci cand este selectat modul economisire baterie, vor fi disponibilie mai putine functii, iar datele mobile, Wi-Fi si asistentul Today vor fi indisponibile.

 

3. Cum descarci aplicatii 
Pentru a descarca aplicatii pe ceas este necesar sa apasati butonul fizic din dreapta-sus, intrati in AppGallery si descarcati aplicatiile necesare.

 

4. Functia Apel de urgenta
Inregistrarea contactelor de urgenta: din telefonul cu care este conectat ceasul va trebui sa deschideti aplicatia HUAWEI Health > Eu > Profil > Informatii de urgenta > Contacte de urgenta > Adaugati un contact.

Activarea “Detectare cadere” – Setari > Securitate > SOS si Detectare cadere. Odata activata aceasta functie, daca cazi si te ranesti, in primele 60 de secunde, poti apasa de cinci ori consecutiv butonul de pornire, iar ceasul va face apel de urgenta. Dupa 60 de secunde, sistemul va apela automat contactul de urgenta setat de dumneavoastra. Daca nu ati setat niciun contact de urgenta, ceasul va afisa toate numerele de urgenta (politie, pompieri, etc) pentru ca dumneavoastra sa il puteti selecta in functie de caz.

*Daca ceasul este conectat la telefon prin Bluetooth, apelurile/sms-urile vor fi transmise catre acesta. Daca nu este conectat, puteti efectua apeluri/sms-uri doar dupa ce activati e-sim pe ceas.

5. Conectarea la telefon

Pentru a conecta ceasul la telefon sunt necesare urmatoarele operatiuni: scaneaza codul QR de pe ceas si intaleaza aplicatia Huawei Health, deschide aplicatia, iar apoi scaneza din nou codul pentru imperechere. Ulterior va trebui sa urmati pasii din aplicatie.

 

6. Activare e-sim

Pentru a activa e-sim este necesar sa deschideti aplicatia Huawei Health > Mergeti la e-sim > Activati acum. Alegeti cartele dumneavoastra si activati prin cod QR. Scanati codul QR de pe telefon si activati e-sim.

 

7. Schimbarea temelor ceasului

Pentru a schimba temele ceasului va trebui sa intrati de pe telefon in aplicatia Huawei Health > dispozitive > selectati Huawei Watch 3 > selectati mai multe teme > ale mele. Totodata putem selecta ca si teme chiar si poze din galeria telefonului, dar si teme video din aplicatie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook