La inceputul lunii octombrie Google a avut prezentarea evenimentului propriu Made by Google, unde printre lansari de smartphone-uri si tablete, au prezentat si primul lor smartwatch disponibil pe piata, sub denumirea de Google Pixel Watch. In cursul ultimilor ani probabil niciun alt device nu a stat sub auspiciul “va urma” precum acest smartwatch, insa asteptarea a luat sfarsit si s-a dovedit a fi bine meritata. Producatorul a optat pentru un design minimalist care impreuna cu integrarea cu serviciile de la Fitbit ii ridica si mai mult aspectul.
Design
Google Pixel Watch are un design de forma rotunda facand echipa cu rama groasa periferica, carcasa este produsa din otel inoxidabil si vine pe piata in trei culori disponibile: matte black, polished silver si champagne gold. Bratara, la randul ei, este inclusa in pachet, fiind realizata dintr-un material moale de silicon. In functie de culoarea carcasei, bratara va fi de culoarea obsidian, charcoal sau chalk. Mai este disponibila si una de culoarea lamaii, insa se poate achizitiona doar separat. Vine disponibila in doua marimi diferite: mica (pentru incheieturi cu diametru intre 130 mm si 175 mm) si mare (diametru intre 165 mm si 210 mm).
Bratara din silicon nu este singura care va fi disponibila cumparatorilor, acestia vor putea alege intre alte materiale precum plastic reciclat, oferita intr-o singura marime pentru incheieturi cu diametru intre 137 mm si 203 mm, vanduta in culorile coral, lemongrass sau ivy. Bratara din piele italiana va fi ea disponibila in culorile ivy si obsidian, venind la pachet cu doua marimi.


Software
Intai de toate trebuie facuta precizarea ca smartwatch-ul nu este compatibil cu oricare tip de telefon, fiind compatibil doar cu cele care ruleaza cel putin Android 8. Nu va putea fi imperecheat cu cel care ruleaza Android Go sau chiar iOS.
Pixel Watch este propulsat de sistemul de operare Wear OS 3.5, ultima versiunea dezvoltata de Google. Sistemul vine in intampinarea utilizatorului cu o interfata improspatata, o aplicatie de vreme complet schimbata si o integrare mai eficienta cu dispozitivele smart, dar si functionalitati noi pentru aplicatiile terte de fitness.
Mai dispune si de chip-ul NFC pentru plati contactless via Google Pay si Wallet. Focus-ul principal se axeaza pe siguranta si wellness, oferind posibilitatea de apelare rapida la serviciul de urgenta in caz de orice problema, insa trebuie precizat ca localizarea este dependenta de accesul la date mobile sau Wi-Fi.
Aplicatia Fitbit reprezinta cea mai importanta functionalitate a smartwatch-ului intrucat da tonul la activitatile fitness, fiind scopul principal pentru care a fost creat. Google ofera 6 luni de acces premium la aplicatie pentru proaspetii cumparatori. Vei putea alege din peste 40 de activitati fitness si vei primi recomandari personalizate pentru antrenamente mai eficiente bazate pe analiza pulsului, ritmul respiratiei si alte metrice.
Hardware
Pe partea hardware, Google si-a echipat device-ul cu materialele premium cum ar fi ecranul OLED cu diagonala de 1,6 inchi care ofera o densitate a pixelilor de 320ppi. In conditii de luminozitate crescuta atinge pana la 1000 nitsi, ajungand din urma seria Apple Watch 8.
La capitolul putere, este propulsat de un chipset Samsung Exynos 9110 cu care face echipa cu 2GB RAM si 32GB memorie stocare. Capacitatea bateriei se ridica la 294 mAh de unde se obtine o autonomie de 24 ore.
Smartwatch-ul mai vine echipat cu senzorii clasici de masurare a ritmului cardiac, a nivelului de oxigen din sange si un senzor electric destinat pentru analiza EKG. Conectivitatea consta in Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, 4G LTE, NFC, UTMS si navigarea GPS, GLONASS, BeiDou si Galileo. Mai mult de atat, Google sustine ca Pixel Watch este rezistent la apa si poate fi scufundat in apa adanca de pana la 50 metri.