Anul acesta, seria Samsung Galaxy S22 s-a dovedit a fi castigatoare pe piata telefoanelor cu Android, in special modelul de varf S22 Ultra. Cu toate aceastea, Samsung nu a incetat sa dezvolte urmatoarea serie, lucrand din greu pentru Galaxy S23. Asfel, la ce sa ne asteptam de la aceste noi telefoane? Iata cele mai importante informatii in momentul de fata.

Design & Display

In termeni de design, lineup-ul Galaxy S23 ar putea adopta look-ul precedent de la Galaxy S22, in special cu S23 Ultra aratand foarte similar cu modelul Ultra de anul trecut. Ca dimensiuni, acesta va fi putin mai gros datorita modulului mai larg de la camera de pe spate. Ramanand la acest capitol, zvonurile indica faptul ca nu vor fi imbunatatiri majore la aspectul telefonului, singura imbunatatire adusa va fi pentru display. Acesta va fi inlocuit cu unul de generatie mai noua, insa presupunem ca se vor axa pe eficienta consumului bateriei si luminozitate decat sa aduca in prim plan o noua rezolutie sau rata de refresh.

Camera foto

Cateva zvonuri indicau ca noul Galaxy S23 Ultra va primi un update major la modulul de camera fiind inlocuit cu unul nou de 200 megapixeli, spre deosebire de anteriorul de 108 megapixeli. Desi nu sunt cunoscute multe detalii, exista sanse mari ca cei de la Samsung sa aleaga ISOCELL HP2, un senzor de camera l-a care lucreaza in secret. Chiar daca poate parea impresionanta rezolutia de care este capabil, de regula un senzor de aceste dimensiuni se foloseste in principal la imagini printate de mari dimensiuni. Un exemplu in acest sens este dat de Samsung intr-un clip pe YouTube in care prezinta un afis de 28 x 22 m atarnat pe o cladire pentru publicitate.

Sursa foto: YouTube 4RMD

Procesor

Trecand la capitolul performanta, stim din confirmarile producatorului de procesoare Qualcomm ca lineup-ul Galaxy S23 va fi propulsat de Snapdragon 8 Gen 2, inca nelansat pe piata. Este binecunoscut faptul ca procesoarele produse in regim propriu de Samsung, Exynos, sunt mereu cu un pas in spate fata de Qualcomm atunci cand sunt puse la teste. Din acest motiv, compania Samsung a decis sa ofere utilizatorilor mai multa performanta.

Autonomie

Capacitatea bateriei de pe S23 Ultra se pare ca va fi aceeasi ca cea de pe modelele S22 Ultra si S21 Ultra, de 5000 mAh. Hotararea luata de companie poate fi argumentata de aparitia noului procesor Snapdragon 8 Gen 2 si incorporat in viitorul model. Cu ajutorul acestui procesor consumul bateriei va fi mai redus si va aduce un plus de autonomie. Cat despre viteza incarcarii, modelul simplu va pastra incarcarea de 25W, la fel si S23 Plus si S23 Ultra pastrand vechea incarcare de 45W in cazul fiecaruia. 

Ce ne-am dori noi pe viitoarele modele pentru a depasi unele minusuri se regasesc la capacitatea bateriei, sistemul de racire sau disparitia Exynos-ului de pe modelele flagship. 

Avem mari asteptari ca Samsung v-a aduce pe piata modele care vor impresiona cu noi functionalitati, cu imbunatatiri la capitolul camera si o autonomie mai mare.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook