Suntem deja in luna noiembrie si ne indreptam cu pasi mari spre anul 2023, cand va avea loc lansarea seriei Xiaomi 13. Exista o mare posibilitate ca acest nume sa fie atribuit serii emblematice de flagship-uri Xiaomi. Lansarea este asteptata sa apara in China la finele lunii decembrie sau inceputul lunii ianuarie, urmand apoi si lansarea la nivel global.

Xiaomi a lansat seria principala de flagship-uri la interval de timp anual, astfel ca este aproape garantat ca vom vedea si seria 13 lansata curand, impreuna cu o varianta Pro, in 2023. Cei de la Xiaomi au debutat, de asemenea, cu un model mai compact, 12X, impreuna cu varianta 12 si 12 Pro la inceputul acestui an. Va fi ea denumita Xiaomi 13? Ei bine, putem doar sa presupunem ca va fi numit astfel, mai ales in conditiile in care compania a adus modificari denumirii de-a lungul timpului, renuntand la prefixul “Mi” odata cu aparitia lui Xiaomi 11 si succedat de Xiaomi 12. Intorcandu-ne si mai mult in trecut, Mi 7 nu a mai aparut pe piata si a cedat locul lui Mi 8.

La capitolul design, prea multe randari nu au parvenit in mediul online, poate ca cea mai notabila randare a fost a publicatiei TechGoing care au prezentat un setup al camerei pe spate cu trei senzori pentru Xiaomi 13 Pro. Mai mult de atat, cu siguranta vom vedea incorporat viitorul procesor al celor de la Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2, parteneriatul dintre cele doua companii fiind binecunoscut.

Xiaomi 13
Sursa foto: Techgoing.com

Discutand despre camere, Xiaomi isi continua parteneriatul cu producatorul de lentile Leica, astfel ca varianta Pro ar urma sa aiba un senzor principal de 50 megapixeli 1 inch IMX989, senzor care se mai gaseste exclusiv pe modelul Xiaomi 12S Ultra, telefon comercializat doar in China.

Mai departe, ecranul va fi unul de 6,7 inchi LTPO, rata de refresh de 120Hz, cu o camera frontala de 32 megapixeli si viteza de incarcare de 120W impreuna cu o baterie generoasa de 4800 mAh. Varianta simpla Xiaomi 13, la randul ei, ar putea avea un ecran cu rezoltutie QHD+ tip LTPO OLED si viteza de incarcare de 67W.

Cat despre pret, nu se stiu foarte multe pana acum. Xiaomi 12 a suferit o crestere a pretului de 50 euro in Europa fata de precedentul model. Astfel, seria 13 va suferi la randul ei o crestere de pret similara sau chiar mai mare.

Flagship-urile Xiaomi au sedus publicul de la an la an, aducand noi imbunatatiri pe partea hardware la fiecare model, care la inceput de drum aveau preturi accesibile si de neegalat fata de concurenta, insa intre timp s-au axat pe calitate-pret la acelasi nivel cu Apple, Samsung sau Google.

Ce ne-ar placea noua sa vedem la urmatoarea serie ar fi certificatul IP68 pentru rezistenta la apa, asa cum concurenta ofera. Mai mult de atat, o camera telefoto mai capabila ar fi de bun augur, intrucat variantele vanilla s-au lipsit de ea. De asemenea, variantele Pro ofereau doar zoom optical 2x, adesea insuficient pentru fotografii de calitate ridicata. Speram ca producatorul chinez sa depaseasca aceasta tendinta avuta cu modelele precedente, iar daca nu, sa ofere la schimb o procesare algoritmica a imaginii mai performanta decat in trecut pentru fotografiile la care se foloseste zoom.

Sursa foto: OnLeaks & CompareDial

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook