Potrivit unui raport de cercetare a pietei, firma TrendForce a anuntat ca transferurile de smartphone-uri la nivel mondial pe primul trimestru al anului 2015 a fost de 291,2 miloane unitati, in scadere cu 9,2% fata de ultimul trimestru din 2014.

“Declinul care a fost mai mare decat estimarea initiala, a fost atribuit pe piata de smartphone-uri din China”, firma de cercetare a declarat intr-un comunicat de presa, estimarea ca piata va recupera in a doua jumatate a trimestrului doi.

In ceea ce priveste producatorii de smartphone-uri in cauza, primul loc este sustinut de Samsung cu o cota de piata de 27,8%, urmat de Apple cu 19,9%, Huawey, LG si Lenovo ocupand urmatoarele pozitii din top 5 cu 7%, 6,2% si 6%.

Conform proiectelor, TrendForce anunta ca in trimestrul doi Samsung va livra peste 80 milioane de unitati smartphone-uri din care cel putin 20 miloane unitati vor fi atribuite emblematicelor Galaxy S6 si Galaxy S6 EDGE. In ceea ce ii priveste pe cei de la Apple, raportul spune ca vor fi livrate aproximatix 45 milioane unitati in acest trimestru.

 

Sursa:press.trendforce.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook