In urma cu cateva luni in timp ce am facut tranzitia de la Android la iOS, am descoperit mai multe functionalitati ale sistemului de operare care ruleaza pe iPhone-uri. Scopul initial a fost sa invat cat mai multe ascunzisuri si metode de a economisi timp si de a spori productivitatea. Atunci cand doresti sa inveti un soft ai nevoie de timp si acomodare pentru a dobandi o experienta de utilizare cat mai folositoare. Pentru a pastra securitatea si modurile de personalizare pe o anumita panta ascendenta de aplicare, vei avea nevoie de o varietate de trucuri cu care sa lucrezi. Din acest motiv ti-am creat mai jos o lista cu cele mai utile trucuri de pe iPhone care sa-ti sporeasca interactiunea cu telefonul tau.

Lanseaza aplicatia favorita folosind logo-ul de pe spatele telefonului

Incepand cu iOS 14, una dintre cele mai apreciate functionalitati este de a accesa direct aplicatia favorita cu doar doua batai de deget pe logo-ul de pe spatele telefonului. Functia “Back Tap” iti permite sa activezi o serie de aplicatii intr-un timp mult mai scurt decat accesarea directa a meniului. Cateva exemple de aplicatii sunt: Spotify, Siri, Excel, YouTube.

iPhone 14 Apple
Sursa foto: Apple

Pentru a activa functia deblocheaza ecranul telefonului tau si urmeaza pasii: Settings -> Accesibility -> Touch -> Back Tap -> Double Tap/Triple Tap si apoi selecteaza scurtatura dorita. Dupa completarea pasilor, tot ce ai de facut este sa deschizi aplicatia simplu si usor prin dubla bataie cu degetele pe logo-ul Apple.

Ascunde aplicatii pe iPhone

Unele aplicatii personale precum cele financiare sau de dating sunt de preferat sa fie pastrate secret. Asadar, daca doresti sa intampini un eveniment neplacut precum accesarea aplicatiilor nedorite din telefonul tau, asigura-te ca esti protejat.

iOS ofera o multime de solutii pentru ascunderea aplicatiilor. Poti folosi foldere pentru a tine aplicatiile ascunse, urmand acesti pasi: Settings -> Screen Time -> Content & Privacy Restrictions -> Allowed Apps. Mai mult de atat, poti ascunde aplicatiile in App Store pentru a fi mai greu de accesat.

Ascunde folder-ul ascuns

Pentru a tine pozele si filmarile departe de ochii curiosilor aveai la indemana o multime de variante, insa oricine putea descoperi folder-ul ascuns din telefon cu doar cateva navigari in meniu. Situatia s-a imbunatatit asupra acestui aspect. Astfel, daca vrei ca pozele secrete din telefonul tau sa fie tinute departe de curiosi, asigura-te ca ai aceasta functionalitate activata.

Deschide setarile din telefon, acceseaza optiunea Photos app si apoi dezactiveaza optiunea Hidden Album. Mai departe, pasul creat anterior nu va mai permite ca albumele ascunse sa fie descoperite din aplicatia nativa de fotografii de pe iPhone.

Sursa foto: Apple

Foloseste noile voci ale lui Siri

Incepand cu versiunea iOS 14.5, Apple a lansat doua noi voci Siri pentru a imbunatati calitatea asistentului virtual. Pentru a te bucura de aceasta functionalitate, navigheaza la Settings -> Siri & Search si asigura-te ca ai una dintre limbile suportate care permit comunicarea cu Siri. Apoi, apasa pe Siri Voices si alege una dintre vocile preferate localizate sub sectiunea de voci. Ai la dispozitie doua tipuri de voce, masculina si feminina, cea veche si cea noua introdusa recent.

Sursa foto: Apple

Decupeaza, copiaza si lipeste folosindu-te de gestul cu trei degete

Gestul cu trei degete permite sa decupezi, copiezi si sa lipesti cu usurinta orice fel de text sau imagine din telefon. Dupa ce ai selectat elementul dorit, foloseste trei degete pentru a copia. Apoi, repeta gestul de doua ori pentru a putea decupa. Daca doresti sa lipesti elementul intr-un alt loc, tot ce ai de facut este sa lipesti cele trei degete pe ecran si sa le desparti simultan ca sa muti elementul.

La fel, gestul de anuleaza/reface este la fel de usor. Navigheaza pe ecran in stanga cu cele trei degete pentru a anula, iar daca vrei sa refaci o actiune, navigheaza in partea dreapta cu cele trei degete. Alternativ, poti apasa pe ecran cu degetele pentru a relua functia de anulare/refacere.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook