Cand vorbim de Uber, cu totii ne gandim la o companie ce presteaza servicii de taximetrie. Acestea sunt de o calitate mult superioara fata de cele oferite de companiile clasice de taximetrie insa exista o singura problema.

Uber se considera a fi o platform digitala bazata pe car sharing. Conform oficialilor Uber, asta inseamna ca ei doar mediaza legaturi intre conducatorii auto si cei care vor sa ajunga din punctul A in punctul B. Vazute din afara, lucrurile nu stau chiar asa, iar cei mai intrigati sunt taximetristii. Ei considera ca Uber este o companie de transporturi care impune preturi mici datorita taxelor pe care nu le mai plateste statului.

Din acest motiv, compania Uber a fost chemata la Curtea Europeana de Justitie pentru a hotari odata pentru totdeauna viitorul companiei in cadrul UE. La baza acestui caz, sta o intrebare adusa in discutie de o asociatie de taxi spaniola << Ar trebui tratata Uber ca o platforma tehnologica, sau ca o companie de transport?>>. Acest lucru ar putea insemna vesti proaste pentru Uber, sau in cazul unui verdict favorabil, vesti bune.

Decizia curtii ar putea avea implicatii si in cazul altor startup-uri bazate pe “sharing economy” precum Airbnb, care s-a lovit de multiple probleme de reglementare in tarile europene. Comisia Europeana a declarant ca doreste realizarea unui cadru legal pentru economia de tip sharing, rugand statele member sa nu interzica total companiile precum Uber sau Airbnb.

Ramane de vazut felul in care vor evolua lucrurile, avand in vedere ca procesul este programat pentru luna martie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook