Nu, nu este o pacaleala. Visa a anuntat la Southewest Festival, eveniment care a avut loc in Austin – Texas, un prototip de ochelari de soare care are incorporat un sistem de plata contact-less.

Noul prototip nu arata cu nimic altfel decat perechea clasica de ochelari de soare. Singura diferenta este cip-ul NFC, incorporat intr-una din ramele ochelarilor. Acest cip este legat la un cont Visa, iar pentru a realiza o plata, este suficient sa tineti ochelarii pentru cateva secunde in apropiera unui terminal compatibil.

Chris Curtin, directorul responsabil cu departamentul de dezvoltare pe noi tehnologii din cadrul Visa, declara ca viziunea companiei este de a transforma obiecte folosite zilnic, in terminale cu sisteme de plata incorporate. Asta inseamna ca viitorul ar putea aduce si alte produse Visa pregatite pentru plata contact-less.Odata ce acest pas este facut, probabil ca inelul de logodna nu va mai fii niciodata la fel.

Dupa cum spuneam si mai devreme, vorbim despre un prototip, prin urmare, un produs indisponibil pe piata. Pasul urmator ar fi ca Visa sa cada la intelegere cu cateva banci, iar in momentul in care se intampla acest lucru, produsul s-ar putea sa intre la vanzare.

Voi ce parere aveti? Credeti ca ar fi de folos acesti ochelari de soare?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook