Marea mutare pe piata software pentru Google va fi urmatoare versiune de Android 12, urmata de un update pentru Android 12.1 destinata sa imbunatateasca experienta utilizatorilor de smartphone-uri pliabile. Cu aceasta ocazie, a fost identificat un nou smartphone de acest gen dezvoltat de Google, cu nume de cod “Jumbojack”, printre liniile de cod din Android 12.1.

Pentru moment, nu se cunosc foarte multe detalii despre presupusul Jumbojack, insa multumita publicatiei 9to5Google, cateva informatii au parvenit. Se pare ca va avea doua ecrane, cel secundar se stinge in momentul in care este pliat, sugerand un design similar cu telefoanele Samsung, care combina un ecran secundar mai mic cu unul principal de dimensiuni mai mari.

Mai mult de atat, se vehiculeaza ca numele de cod provine de la un produs din gama celebrului lant de fast food-uri american – Jack in the Box Jumbo Jack cheeseburger, o referinta la smartphone-ul pliabil de tip “hamburger”, asa cum este Samsung Galaxy Z Flip, in opozitie cu cel de tip “hotdog” de la Galaxy Z Fold.

Asadar, este posibil ca Google sa pregateasca de lansare doua smartphone-uri pliabile, cu design-uri diferite. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca Jumbojack sa fie doar un prototip intern, destinat pentru imbunatatirea functionalitatilor si multitasking-ului pe Android. Indiferent de scopul sau, existenta sa demonsteaza faptul ca Google ia in serios aparitia unui rival pentru seria sa de telefoane flagship Pixel.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook