configurari iphoneDaca detii un iPhone si nu doresti sa blochezi functionalitatea Wi-Fi a telefonului va recomandam sa verificati intotdeauna numele retelelor la care va conectati. Un cercetator a descoperit un bug iOS care aparent iti dezactiveaza functia de Wi-Fi in momentul in care te conectezi la o retea anume.

Carl Schou a descoperit ca daca se conecteaza la reteaua de acasa care are numele “%p%s%s%s%s%n” functia se dezactiveaza si nu revine nici dupa o resetare a telefonului.

Astfel am testat si dupa ce m-am conectat la reteaua de acasa cu numele “%p%s%s%s%s%n”, telefonul meu pur si simplu a dezactivat functia de Wi-Fi. Nici schimbarea de nume a retelei si nici repornirea telefonului nu a rezolvat problema.

Cum putem rezolva acest bug?

Cu cat este simplu de a intra in bucluc, este atat de simplu sa si iesi din el.

Vom intra in SETARI -> GENERAL -> RESETARE -> resetati configurari retea, iar telefonul va scapa de toate setariile de retea (implicit si de acea retea care ne facea probleme).

Desi este un bug enervant, el nu prezinta defecte in securitate care pot fi exploatate de persoanele nepotrivite. Apple nu a reactionat inca la acest subiect.

Sursa foto: Arstecnica

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook