Xiaomi inca de la inceputurile sale depune mari eforturi pentru ca telefoanele high-end oferite sa detina cele mai performante camere din domeniu, acestea de multe ori clasandu-se intre primele sau chiar pe primul loc in clasamentul DxOMark, iar acum se pare ca incep sa apara rezultele concretizate odata cu noul flagship care va veni cu un senzor de camera mai larg decat cele existente pe piata.

Xiaomi a fost prima companie care a lansat un telefon cu senzor de 108 megapixeli, fabricat de Samsung, odata cu Xiaomi Mi Note 10, la sfarsitul anului 2019, salt facut de la 64 megapixeli. De atunci am vazut si alte companii lansand telefoane cu un senzor de marimea aceasta. Potrivit unui cunoscut vanzator de pronosticuri de pe platforma Weibo, Xiaomi lucreaza la un smartphone care va avea un senzor de 200 megapixeli, fiind cel mai larg de pe piata. Se presupune ca senzorul va fi fabricat de Samsung, sub compania ISOCELL, intrucat compania sud-coreeana a dat de inteles ca are in dezvoltare un astfel de senzor de camera. Desi nu a confirmat, cel mai probabil acesta va fi integrat in urmatoarea generatie Galaxy S22.

Mai exact, senzorul va avea o rezolutie de 192 megapixeli si include tehnologia 16-in-1 de combinare a pixelilor, ca rezultatul final avand exact 12 megapixeli rezolutie, iar cu ajutorul acestui procedeu va avea zoom nativ 4x.

Desigur ca pentru a face posibila o astfel de inovatie fotografica este nevoie de multa putere de procesare, care va fi suplinita de urmatorul procesor Qualcomm SM8450, neoficial denumit Snapdragon 945, succesorul lui Snapdragon 888, de fabricatie 4 nm la care se adauga urmatoarea generatie Kyro 780 CPU, noua placa vide Adreno 730, noua generatie Spectra 680 GPU si modem-ul X65 5G.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook