Qualcomm, gigantul producator de semiconductoare, software si servicii legate de tehnologia wireless, care produce si procesoare pentru telefoane, cu sediul in San Diego, California, a surprins audienta atunci cand a introdus pe piata modelul Snapdragon 888, ca succesor al lui 865 in loc de 875, iar acum se zvoneste ca in anul urmator va scoate pe piata modelul Snapdragon 898.

Vestea a fost lansata in mediul online de un cunoscut vanzator de pronosticuri – IceUniverse, pe platforma Weibo, anuntand ca urmatorul procesor flagship lansat de Qualcomm se va numi Snapdragon 898. In acelasi tweet, aflam despre core-ul principal ca poarta numele de Cortex-X2, avand viteze de pana la 3.09 GHz.

Procesorul va fi de fabricatie 4 nm, fiiind produs de Samsung si urmeaza sa ajunga pe piata la mijlocul anului 2022. Qualcomm aduce modificari si, spre deosebire de cel anterior care are configuratie 1 + 3 + 2 + 2, urmatorul va fi dispus sub forma 1 + 3 + 2 + 2, ceea ce inseamna ca va avea integrat 1 Cortex-X2 principal urmat de 3 core-uri Cortex-A710 + 2 core-uri Cortex-A510 + Cortex-A510 (la o viteza mai mica decat celelalte doua).

Deocamdata nu exista nicio data oficiala de lansare pentru urmatorul procesor flagship, insa cel mai probabil acesta va fi anuntat la conferinta oficiala Qualcomm Tech Summi din decembrie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook