Este printre putinele jocuri pentru smartphone-uri care a reusit sa depaseasca pragul de doua miliarde de dolari in aproape doi ani si jumatate.

Lansat in iulie 2016, Pokemon Go a ajuns in centrul atentiei, mai ales din cauza stirilor in care pasionatii cautatori de „pochemoni” au suferit diverse accidente, au descoperit cadavre sau au fost impuscati pentru ca au intrat pe proprietati private.

Compania Niantic Labs, creatorul indragitului joc, s-a bucurat in primele saptamani de peste 50 milioane utilizatori. Chiar daca in prezent numarul jucatorilor a scazut la aproape 3 milioane, acestia au cumparat din joc diverse „item-uri” in valoare de peste doua miliarde dolari, in aproximativ doi ani jumatate. Doar jocurile Clash of Clans si Game of War au reusit sa atinga acest prag de incasari intr-un interval de timp mai scurt. Pe cand Candy Crash a atins acest prag de incasari dupa patru ani.

Un clasament top 5, cele mai mari incasari au venit de la jucatorii din Japonia, fiind urmata de SUA, Germania, Marea Britanie si Australia. Iar cele mai multe descarcari au fost in SUA, Brazilia, India, Mexic si Indonezia.

Creatorii aplicatiei au adus imbunatariri pe parcursul acestor ani. Au fost introduse trei generatii de pokemoni, facilitatea jucatorilor de a schimba monstruletii virtuali intre ei. O data pe luna exista un eveniment de trei ore in care sunt disponibili pokemoni rari care face ca numarul utilizatorilor activi sa creasca.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook