Problema utilizarii unei tastasturi pe un device mic, cum sunt smartwatch-urile, este “atacata” de mult, atat de catre companiile care le produc, cat si de catre diverse start-up-uri.

Apple a abordat aceasta provocare prin introducerea unor noi modalitati de interactionare cu device-ul dar si de comunicare.

Userul nu va mai fi nevoit sa scrie folosind o tastatura, acesta poate discta, folosind Siri. De asemenea, este disponibila o noua functie, de raspuns rapid la mesaje, care foloseste o analiza contextuala a textului din mesaj pentru a sugera potentiale raspunsuri, si astfel a reduce nevoia de a tasta cuvinte.apple-doodle

Emoji-urile customizabile sunt prezente si ele in arsenalul Apple Watch. Userii pot cizela expresiile animate pentru a fi cat mai reprezentative.apple-emoji-gif

O modalitate complet noua de comunicare a fost prezentata de catre Kevin Lynch, vice-presendintele tehnologic la Apple, care se numeste Digital Touch.  Aceasta interfata le permite utilizatorilor sa-si trimita mini-schite desenate pentru a comunica. Lynch a demonstrat cum se foloseste aceasta functie, trimitand un desen cu un peste pentru a transmite ca ar vrea sa manance sushi.

Aceste tipuri de comunicare sunt mai degraba antice decat noi, insa digitalizarea lor este un concept al secolului 21.

Intrebarea care apare inevitabil este cum va putea comunica in acest fel un user Apple Watch cu un non-user. Va putea Apple “traduce” aceste desene intr-un mesaj text si converti emoji-urile customizate in unele standard?  Sau aceasta metoda minimalista de comunicare va fi limitata comunitatii Apple Watch? Pentru raspunsurile la aceste intrebari va trebui sa asteptam pana anul viitor cand Apple Watch va fi disponibil.

 

Sursa: techcrunch.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook