2014 este pe cale de a deveni primul an în care vanzarile iPad sunt in scadere, comparativ cu anul precedent. In ciuda faptului ca tabletele Android au o cota destul de mare de piata, Apple a reusit pana in prezent sa-si creasca vanzarile de tablete de la an la an. Insa, conform noului raport realizat de firma de cercetare de piata IDC, acest an va fi un an special pentru producatorul iPad – dar nu intr-un mod bun. Conform acestui raport vanzarile iPad ar fi de cca. 64.900.000 de bucati pentru intregul an, ceea ce ar reprezenta o scadere cu 12,7%  fata de 2013. Totusi, intreaga piata de tablete a inregistrat cresteri de doar 7.2%, in timp ce cresterea din 2013 fata de 2012 era de 52.5%.

Motivul pentru acest declin, ar fi acela ca oamenii isi schimba tabletele mult mai rar decat smartphone-urile. Ciclul de upgrade pentru tablete este asemănător cu cel pentru computere. Conform analistilor, s-a crezut initial ca durata medie de utilizare a unei tablete va fi de 2-3 ani, insa se pare ca multi utilizatori aleg sa pastreze vechea tableta pentru mai mult timp. De aceea Apple a continuat actualizarea vechilor modele de tablete la cele mai noi versiuni de iOS.

Pe de alta parte, marele succes inregistrat de phablet-uri a daunat vanzarilor de tablete. E posibil ca oamenii sa prefere cumpararea unui phablet in locul unui smartphone si a unei tablete.

 

Sursa: www.businesswire.com

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook