Potrivit unor statistici, 96.3% dintre utilizatorii de internet din Romania detin un telefon, iar dintre acestia alti 5% detin si un device purtabil, bratara fitness sau smartwatch, majoritatea dintre acestea provin de la marii producatori de telefoane, dintre care amintim Apple, Samsung, Huawei si Xiaomi. Desi Huawei se confrunta in continuare cu sanctiunile din partea SUA emise de fostul presedinte Trump, iata ca acestia continua sa se descurce foarte bine la capitolul smartwatch-uri.

Huawei dintotdeauna depune eforturi mari in capacitatile hardware ale dispozitivelor purtabile oferind autonomii indelungate si ecrane AMOLED de calitate, insa a ignorat un alt aspect prin limitarea software. Acum, insa, compania a anuntat ca se pot instala aplicatii terte pe sistemul de operare LiteOS. Mai exact, utilizatorii care folosesc Huawei Watch GT 2 Pro isi vor puea instala aplicatia Fitify dedicata antrenamentelor sportive cu peste 900 exercitii si peste 200 milioane de workout-uri completata de utilizatori, cu un numar de 10 milioane inregistrati in peste 170 de tari si 18 limbi. Aplicatia ar putea fi prima dintr-o lunga lista de aplicatii ce vor aparea in platforma, Huawei afirmand ca este determinata sa lucreze cu developeri pentru a mari numarul de aplicatii terte pe care le ofera platforma.

Mai multe aplicatii ar fi un adevarat boost pentru device-urile purtabile Huawei, fara indoiala. In acest sens, compania planuieste sa ofere suport cu spectru operational complet pentru toti producatorii de aplicatii, acoperind un ciclu intreg de schitare, dezvoltare si distrbuire pana la operatiuni si analiza de date.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook