La ora actuala, Samsung dispune de cea mai performanta tehnologie in materie de display-uri. Aici ne referim la display-urile curbate de tip QHD AMOLED asupra carora se incearca imbunatatiri constante. Conform ORNL (Oak Ridge National Laboratory) din cadrul Departamentului Energetic al Statelor Unite ale Americii, Samsung a achizitionat o licenta exclusiva pentru tehnologia superhidrofobica de tip pelicula transparenta

Desigur, pentru noi, consumatorii, aceasta tehnologie nu ne spune prea multe. In esenta, acea pelicula transparenta reprezinta o bariera intre apa si display. In plus, apa, impreuna cu orice tip de impuritati (praf sau grasimi) vor sari efectiv de pe display. Aceasta tehnologie pare de domeniul SF, insa punerea ei in practica si comercializarea pe piata smartphone-urilor inseamna un pas mare pentru cei de la Samsung, mai ales in urma problemelor cauzate de Note 7. Pana la urma, cine nu isi doreste un ecran fara amprente?

Stratul Superhidrofobic este produs prin metode de depozitarea unui strat subtire de sticla peste o alta suprafata dintr-un material similar. Acest “sandwich” este apoi adus la o anumita temperatura, rezultand o suprafata unitara avand in compozitie doua tipuri de materiale. In continuare, folosing un proces selective, se produce o retea tri-dimensionala de sticla cu continut ridicat de siliciu. Acest procedeu imprima materialului calitatile hidrofobice, insa trebuie sa fie o etapa in productia display-urilor. Din acest motiv, tehonologia nu va fi disponibila odata cu Samsung Galaxy S8, insa l-am putea regasi pe modelul S9.


Chiar daca noile modele Samsung, sunt aprobate cu standardul IP68, find rezistente la apa, invelisul Superhidrofobic ar putea fi o caracteristica importanta pentru un viitor flagship si de ce nu chiar si pentru celelalte device-uri Samsung.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook