Producatorul roman Allview a lansat pe piata in data de 21 aprilie 2016 ochelarii Visual VR. Acest echipament ne transpune intr-o realitate virtuala care poate fi controlata exclusiv prin miscarile capului,  fara folosirea butoanelor externe.

„Ceea ce in urma cu cativa ani parea desprins din domeniul stiintifico-fantastic, astazi ni se dezvaluie ca o realitate accesibila tuturor: un univers virtual in care poti fi oricine iti doresti, poti ajunge oriunde visezi, poti fi deopotriva spectator sau actor principal. Astazi le deschidem poarta spre aceasta lume utilizatorilor Allview si impreuna cu partenerii nostri de la FullDive, incercam sa le asiguram o experienta virtuala memorabila. Controlul Visual VR se realizeaza exclusiv prin miscarile capului, fara a necesita butoane externe si astfel utilizatorii pot explora in deplin confort realitatea virtuala”, a declarat Lucian Peticila, General Manager Allview.

[wptab name=’Design’]

Visual VR by Allview este lansat pe piata la mai bine de un an dupa lansarea ochelarilor E-boda Avatar, fiind un gadget cu aceleasi functionalitati, dar cu design usor diferit.

Constructia este foarte asemanatoare cu o pereche de ochelari pentru schi ceva mai mari. Materialul folosit este un policarbonat foarte usor, in alb-negru. Prinderea dispozitivului se realizeaza cu ajutorul benzilor elastice reglabile care se prind in trei puncte. In ciuda dimensiunii, Visual VR cantaresc doar 263 grame, asigurand o utilizare confortabila. De asemenea, campul vizual este de 102 grade.

 

2.Poza Visual VR constructie p1 3.Poza Visual VR constructie p2 4.Poza Visual VR constructie benzi prindere

Lentilele aflate in interiorul ochelarilor pot fi reglate cu ajutorul celor doua butoane inserate pe partea inferioara dreapta si stanga, pentru o focalizare optima.

 

5.Poza Visual VR reglare focalizare p1 6.Poza Visual VR reglare focalizare p2

Capacul din fata, de culoare negru transparent, se deschide in unghi de 60 grade. In acesta se introduce smartphone-ul compatibil cu Visual VR.

7.Poza Visual VR capac

[/wptab]

[wptab name=’Functionalitate’]

Visual VR by Allview este o pereche de ochelari care ne introduce in realitatea virtuala folosind principiul Google Cardboard.

Acest dispozitiv este compatibil cu orice smartphone dotat cu senzor giroscop si cu dimensiuni cuprinse intre 4 si 6 inch.

 

8.Poza Visual VR inserare telefon p1 9.Poza Visual VR inserare telefon p2

Inainte de inserarea smartphone-ului in Visual VR, trebuie sa descarcam din Magazin Play aplicatiile dedicate – Full Dive si Cardboard by Allview.

Deoarece nu este recomandat de catre producatorul roman sa utilizam Visual VR impreuna cu ochelarii personali, trebuie sa rulam mai intai aplicatia Cardboard. Aceasta ne ajuta la calibrarea lentilelor astfel incat sa avem o vizualizare si o focalizare confortabila.

10.Poza Visual VR configurare

Realitatea virtuala despre care vorbim este de fapt creata de display-ul smartphone-ului introdus in Visual VR. Pentru o vizualizare cat mai confortabila, sunt recomandate telefoane cu rezolutie cat mai mare.

Controlul ochelarilor se realizeaza exclusiv prin miscarile capului. In momentul in care dorim sa alegem una dintre optiunile afisate pe ecran, trebuie sa fixam un punct de confirmare pentru 2-3 secunde, folosind miscarile capului.

[/wptab]

[wptab name=’Multimedia si Aplicatii’]

Dupa cum spuneam, acesti ochelari folosesc principiul Google Cardboard. Din Magazin Play avem posibilitatea sa descarcam foarte multe aplicatii compatibile cu Visual VR. Ochelarii ofera atat vizualizare video si foto, cat si jocuri, toate acestea in realitatea virtuala.

Aplicatia FullDive este de fapt o platforma pentru navigare. Aceasta ne permite sa vizualizam o noua generatie mass-media: vizualizare 3D, fotografii si clipuri video, precum si navigare pe internet.

11.Poza Visual VR aplicatia FullDive

Daca descarcam alte aplicatii compatibile cu ochelarii Visual VR, acestea se vor regasi in aceasta platforma grupate in meniul „aplicatii”. Avem posibilitatea sa navigam si in meniul smartphone-ului.

12.Poza Visual VR aplicatia FullDive personalizat

Navigarea pe internet este o experienta inedita. Recomandam celor care folosesc acesti ochelari sa stea asezati pe un scaun ergonomic care se roteste la 360 grade. Este mult mai confortabil ca odata cu miscarea capului sa miscam si corpul, altfel riscam sa ametim.

Pe langa aceasta platforma de navigare, mai avem posibilitatea sa descarcam alte astfel de portale dedicate unor anumite categorii de vizualizari. Printre acestea sunt FullDive Browser, FullDive Camera, FullDive YouTobe 3D, FullDive Video.

13.Poza Visual VR aplicatii portale

Cu aplicatia Street View de la Google, putem sa ne teleportam in orice locatie. Astfel, in mediul virtual avem ocazia sa ne plimbam pe strazile din Londra, sa admiram zgarie-norii din Dubai, sau sa fim in mijlocul unor peisaje inedite din intreaga lume.

 

14.Poza Visual VR Street view p1 15.Poza Visual VR Street view p2

Pe langa acest tip de aplicatii, jocurile sunt o categorie foarte apreciata de utilizatori. In Magazin Play gasim o varietate foarte mare de astfel de aplicatii.

Jocuri de tip carusel in care suntem invitati la o plimbare cu diferite peisaje, simulatoarele in care conducem o masina sau o motocicleta, o saritura cu parasuta din avion, strabaterea unui labirint in cautarea iesirii, sau chiar lupta cu zombie sau extraterestri, toate acestea ne introduc in lumea tridimensionala – o experienta care merita incercata.

16.Poza Visual VR jocuri

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Visual VR by Allview vin sa completeze divertismentul, iar astfel ne introduc intr-o lume virtuala care merita exploatata. Daca nu avem timp sa ajungem la cinema pentru a vizualiza un film 3D, cu ajutorul acestor ochelari aducem cinematograful la noi acasa.

Compatibilitatea cu o gama larga de smartphone-uri, senzatiile percepute in domeniul virtual atat prin prisma jocurilor, cat si a navigarii pe internet cu ajutorul acestora, il fac unul dintre gadget-urile care merita achizitionate.

Foarte confortabili si usor de utilizat, prin achizitionarea ochelarilor Visual VR by Allview avem posibilitatea sa exploram realitatea virtuala direct de acasa.

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook