De multi ani de zile este disponibila functia de conectare la WhatsApp printr-un browser, fapt care simplifica de multe ori interactiunea online. WhatsApp a decis sa adauge inca un pas pentru a securiza conexiunea dintre browser si aplicatia de pe telefon, astfel ca urmatoarea data cand vei mai lega un cont de WhatsApp de un environment desktop ti se va cere sa confirmi procesul prin scanare faciala sau amprenta.

Inainte de aceasta modificare, procesul de inlantuire dintre cele doua se realiza mai usor, si anume prin scanarea unui cod QR de pe telefon cu ajutorul camerei, care permitea instant accesul la WhatsApp prin versiunea de desktop. Desi, poate era mai convenabila aceasta maniera de securitate, lasa multe brese deschise, caci oricine avea telefonul tau putea cu usurinta scana codul QR si sa se autentifice. Asadar, in acest context, WhatsApp s-a decis sa schimbe metoda de securitate.

 

Noul update va rula in curand pe Android si iOS, iar noua functionalitate vine activata in mod prestabilit pe Android si iOS 14, neputand fi dezactivata prea usor. Totusi, daca te-ai decis ca vrei sa scapi de aceasta metoda si sa te intorci la cea clasica, nu o vei putea anula decat prin dezactivarea securitatii biometrice, astfel ca ea va disparea atat de pe telefon, cat si din aplicatie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook