A fost un drum lung, insa compania Xiaomi si-a dovedit performanta si calitatea pe care pun pret, totul fiind creat pentru consumatorii lor. Astfel, Xiaomi a fost numit brandul numarul unu de smartphone-uri la nivel global pentru prima data anul acesta in iunie. Compania chineza si-a demonstrat abilitatile si au reusit sa vanda cele mai multe smartphone-uri din istoria sa in 2021. In plus, Xiaomi a fost fondata in anul 2010, iar primul smartphone al acestora nu a intarziat sa apara, fiind lansat in 2011. De atunci, Xiaomi a vandut aproximativ 800 de milioane de smartphone-uri la nivel global.

Directorul de cercetare Tarun Pathak de la firma Counterpoint afirma ca de data aceasta Xiaomi a reusit sa se extinda pe pietele vechi, precum Africa, China, Europa si Orientul Mijlociu, zone unde Huawei a lasat un gol semnificativ. De asemenea, in luna iunie, Xiaomi a luat amploare in special in China, Europa si India. Cresterea vizibila din luna iunie se datoreaza unui volum extrem de mare de vanzari a produselor Redmi 9, Redmi Note 9, respectiv a seriei Redmi K.

Smartphone Redmi

Concret, Xiaomi s-a diferentiat in luna iunie printr-o crestere cu 26% fata de luna mai si au generat o cota de piata de nu mai putin de 17,1% in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri la nivel global.

Pe de alta parte, daca privim in ansamblu situatia brandurilor mari de tehnologie de pe piata in perioada pandemiei, observam ca Samsung a fost firma cea mai afectata de valul COVID-19. Cu toate acestea, Samsung s-a aflat pe urmatoarea pozitie cu o cota de piata de 15,7%, urmatata de Apple cu 14,3%.

Compania de cercetare Counterpoint a tinut sa mentioneze ca in functie de cum va evolua situatia, Samsung ar putea sa ramana in continuare in spatele companiei Xiaomi, pregatita sa avanseze in ceea ce priveste vanzarile si sa revina in top. Tu cine crezi ca se va mentine in perioada urmatoare pe primul loc la nivel global?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook