Viitoarele modele de smartphone-uri Xiaomi ar putea avea un cititor de amprenta care functioneaza pe tot ecranul lor. Acesta, pe langa faptul ca ar fi mult mai comfortabil de utilizat pentru utilizatori, ar creste si eficienta lui prin imbunatatirea acuratetei si vitezei de recunoastere a amprentei.

Acest nou cititor de amprenta nu va mai avea nevoie ca utilizatorul sa atinga si sa mentina degetul intr-o anumita zona, ajungand doar o simpla atingere oriunde pe ecran pentru a debloca telefonul. Practic ecranul recunoaste zona in care utilizatorul apasa si actioneaza o lumina LED cu infrarosu doar in zona respectiva.

Sursa: Gizmochina.com

Xiaomi nu sunt primii care aplica o astfel de tehnologie, Huawei a patentat o tehnologie asemanatoare pentru un cititor de amprenta pe tot ecranul telefonului din august 2020, dar foarte probabil nu a mai ajuns in telefoanele Huawei lansate recent din cauza restrictiilor de componente cu care se confrunta compania in ultima perioada.

Chiar daca senzorul de amprenta de sub ecran a evoluat foarte mult de la lansare, inca nu au viteza si precizia celor clasice. Sa speram totusi ca aceasta tehnologie va aparea cat mai curand pe viitoarele modele Xiaomi si va fi la fel de interesanta precum se anunta.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook