Un slot dedicat pentru cardul microSD obisnuia sa fie un standard pentru telefoanele cu Android acum cativa ani. Acum, totusi, lucrurile s-au schimbat. Majoritatii smartphone-urilor flagship din prezent le lipsete memoria expandabila din moment ce majoritatea vin cu o memoria mare de stocare din fabrica.

Pentru a da utilizatorilor flexibilitate, Xiaomi lucreaza acum la un o cartela SIM care poate fi folosita si ca un card de memorie microSD. Un nou patent introdus de Xiaomi scoate la suprafata lucruri interesante: compania chineza lucreaza la dezvoltarea unei cartele SIM care pot fi folosita ca o cartela in mod normal si in acelasi timp poate fi folosita ca memorie de stocare la fel ca in cazul unui card de memorie. Analizand schitele patent-ului, reiese ca noua cartela SIM va fi compatibila doar cu un anumit sertar dedicat si nu va folosi aceeasi tehnologie pe care cardurile de memorie microSD le utilzeaza in prezent.

eurogsm sim xiaomiChiar daca Xiaomi a introdus un nou patent prin care cartela SIM are dubla functie, nu este garantat daca compania va lansa pe piata aceasta tehnologie in viitorul apropiat. Chiar daca va lansa acest nou tip de SIM, este probabil sa se limiteze doar la piata chineza din cauza problemelor de compatibilitate cu restul pietelor. In ziele acestea producatorii de smartphone-uri fac incet tranzitia catre tehnologia mai moderna pe care o ofera eSIM-urile, astfel, ca o consecinta, in viitorul apropiat cartelele SIM vor deveni o raritate.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook