Doar cu cateva ore dupa cei de la Samsung isi vor lansa mult asteptatul flagship Galaxy S10 in San Francisco, California, chinezii de la Xiaomi isi vor lansa noul model Xiaomi Mi 9 in China, cu o diferenta de 16 ore de fus orar.

Bazat pe speculatii recente, noul model va contine ultimul procesor de la Qualcomm – Snapdragon 855, 6/8GB RAM, Android 9 Pie si va avea camera tripla pe spate de 48 MP + 13 MP + 16 MP cu senzorul de amprenta integrat in ecran. Display-ul larg de 6.4” FULL HD+ AMOLED va dispune de o rezolutie de 1080 x 2280 pixeli, aspect ratio de 19:9 si un notch tip picatura  (e.g. “water-drop”), fapt ce elimina scanarea faciala 3D, feature existent la Mi 8 Pro, iar capacitatea bateriei va fi putin mai mare decat cea de 3400 mAh a modelului Mi 8, mai exact va avea 3500 mAh. Pe laterale-dreapta se vor afla butoanele de power si volum si in partea stanga se preconizeaza a fi butonul care porneste smart assistant-ul Xiaoai.

Pe de alta parte, Xiaomi isi doreste sa isi faca aparitia si cu un telefon 5G in 2019, astfel ca n-ar fi surprinzator ca noul Mi 9 sa aiba si o varianta 5G. Mai mult de atat, chinezii  sunt prezenti si la NWC 2019, astfel ca sunt mari sanse ca Mi 9 sa-si faca aparitia globala cat mai curand.

Numele de cod ales pentru acest model este Cepheus, care se traduce Battle Angel sau Ingerul Razboinic, sugereaza faptul ca gigantul chinez se pregateste pentru o competitie stransa pe piata actuala de smartphone-uri.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook